Acasă Actualitate Noul sistem de verificare a documentelor de identitate, eDAC, folosit și de...

Noul sistem de verificare a documentelor de identitate, eDAC, folosit și de către jandarmi

18

Noul sistem de verificare a documentelor de identitate, ca urmare a aderării României la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, a fost operaționalizat la nivel național, eDAC, și este folosit și de către jandarmii olteni.

„Începând cu data de 31 martie 2024, în contextul aderării României la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, a fost operaționalizat la nivel național, un nou sistem de verificare a documentelor de identitate.
Procedura este simplă și rapidă: cu ajutorul aplicației eDAC actul de identitate este scanat, iar toate datele despre persoanele verificate sunt generate automat și apar pe ecranul dispozitivului mobil. Practic, datele nu vor mai fi introduse manual în sistem sau comunicate prin intermediul stației mobile, cum se proceda până în prezent, iar prin aplicația eDAC vor fi comparate, în timp real, datele prezentate cu cele existente atât în bazele de date ce aparțin autorităților române cât și cele ce țin de spațiul Schengen. Subliniem că datele personale care sunt afișate pe aceste dispozitive beneficiază de toată protecția oferită de aplicatiile utilizate de instituțiile abilitate. Important de precizat este ca datele nu sunt stocate pe aceste dispozitive.

Astfel, jandarmii din cadrul structurilor operative ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt efectuează mai rapid verificarea identității, în mod securizat prin aplicația eDAC, în scopuri de consolidare a capacităților operaționale ale instituției noastre, în domeniul asigurării ordinii și siguranței publice”, se arată în comunicatul IJJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.