Acasă Actualitate Doi polițiști olteni, premiați de către IGPR pentru rezultatele profesionale deosebite obținute

Doi polițiști olteni, premiați de către IGPR pentru rezultatele profesionale deosebite obținute

70

Doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost felicitați și premiați de Inspectorul general al Poliției Române – chestor-șef de poliție Benone-Marian Matei cu câte o diplomă și o plachetă de onoare, ca urmare a rezultatelor profesionale deosebite obținute.

Cei doi polițiști sunt:
– Agent de poliție Simion Cosmin George, absolvent al Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina, promoția 2019, care în prezent îndeplinește funcţia de șef de post la Postul de Poliție Pîrșcoveni din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Bobicești.
– Agent șef adjunct de poliție Fluture Doru Andrei, absolvent al Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina, promoția 2012, care în prezent îndeplinește funcţia de ajutor de șef de post la Postul de Poliție Optași-Măgura din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 12 Potcoava.

„Unul din momentele în care agentul de poliție Simion Cosmin George s-a remarcat în activitate a fost în seara zilei de 9 ianuarie 2024, când acesta a dat dovadă de curaj și a intrat alături de colegul său într-un imobil aflat în flăcări, din comuna Pîrșcoveni, deși starea de pericol era iminentă și implica asumarea riscului de a suferi vătămări corporale sau chiar pierderea vieții, de unde au evacuat o femeie de 62 de ani.
Modul în care cei doi polițiștii au acționat a fost dat exemplu de Inspectoratul General al Poliției Române, într-o postare pe o rețea de socializare, iar la adresa acestora au curs aprecieri din toată țara, postarea adunând peste o mie de like-uri, share-uri și comentarii.

Unul din momentele în care agentul șef adjunct de poliție Fluture Doru Andrei s-a remarcat în activitate a fost în ziua de 16 octombrie 2023 când un bărbat din comuna Movileni amenința că se va sinucide dând foc imobilului în care se afla.
Deși bărbatul avea deschise trei butelii cu gaz, iar în mână ținea o brichetă, starea de pericol fiind iminentă și implica asumarea riscului de a suferi vătămări corporale sau chiar pierderea vieții, Fluture Doru Andrei a pătruns în forță în imobil și l-a imobilizat pe bărbat, înlăturând starea de pericol alături de colegii săi.
Modul în care Fluture Doru Andrei și colegii săi au acționat a fost dat exemplu de Ministerul Afacerilor Interne, într-o postare pe o rețea de socializare, iar la adresa acestora au curs aprecieri din toată țara, postarea adunând peste trei mii de like-uri, share-uri și comentarii”
, a transmis IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.