Acasă Eveniment Polițiștii olteni au reținut 70 de permise de conducere în ultimele 48...

Polițiștii olteni au reținut 70 de permise de conducere în ultimele 48 de ore

52

În perioada 15-17 martie, polițiștii olteni au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În această perioadă, poliţiştii au intervenit la peste 200 de solicitări, dintre acestea 144 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 647 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 230.000 de lei.

Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 70 de permise de conducere.
De asemenea, au fost reținute 29 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 15 infracțiuni la regimul rutier.

Cazuri concrete:

„La data de 17 martie a.c., în jurul orei 14:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 8 Perieți au oprit pentru control, pe Drumul Județean 653, la ieșirea din comuna Schitu, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ulterior, în jurul orei 15:50, polițiștii Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, pe Drumul Național 64, în localitatea Grădinari, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din municipiul Sibiu. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tânărul avea dreptul de a conduce suspendat. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a transmis IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.