Acasă Actualitate Măsurile adoptate de PSD, un succes pentru stabilizarea prețurilor alimentare și gestionarea...

Măsurile adoptate de PSD, un succes pentru stabilizarea prețurilor alimentare și gestionarea inflației

25

Guvernul PSD a reușit să stabilizeze prețurile la alimente. Alimentele de bază cu adaos limitat au înregistrat scăderi semnificative, în ianuarie 2024, unele produse alimentare au înregistrat reduceri semnificative de preț în comparație cu perioada anterioară introducerii măsurii: Făină: -31,2%, Mălai: -26,3%, Ulei: -17,4%, Unt: -9,12%, Zahăr: -7,83%.

„Conform INS, prețurile alimentelor au înregistrat o ușoară scădere, cu o inflație de 4,5 mult sub rata generală a inflației și în scădere față de luna ianuarie. Alimentele de bază cu adaos limitat au înregistrat scăderi semnificative, confirmând eficacitatea măsurii introduse de PSD.
Aceste rezultate susțin extinderea și îmbunătățirea măsurii pentru a promova și a face mai competitive produsele alimentare românești, oferind acces la hrană mai ieftină și mai sănătoasă pentru români.
În ianuarie 2024, unele produse alimentare cu adaos limitat au înregistrat reduceri semnificative de preț în comparație cu perioada anterioară introducerii măsurii PSD:
– Făină: -31,2%
– Mălai: -26,3%
– Ulei: -17,4%
– Unt: -9,12%
– Zahăr: -7,83%
Datele mai indică o concluzie clară: specula a fost oprită, iar prețurile la alimente s-au stabilizat.”

De asemenea, plafonarea prețurilor la energie, limitarea adaosurilor comerciale la alimente și investiții, inclusiv în industria de procesare a alimentelor, a ajutat la stabilizarea inflației, aceasta coborând la 7,2%, față de 15,5%.

„Guvernul a reușit să stabilizeze inflația în februarie prin plafonarea prețurilor la energie, limitarea adaosurilor comerciale la alimente și investiții, inclusiv în industria de procesare a alimentelor.
BNR a avertizat că fără aceste măsuri, inflația ar fi fost de 17%.
Obiectivul Guvernului Ciolacu de a reduce inflația la o singură cifră a fost atins, inflația coborând la 7,2%, față de 15,5% cât era înainte de mandatul său.
Anul acesta, prețurile la alimente au înregistrat scăderi sau stabilizare, în contrast cu creșterile semnificative din anul precedent.
Mai important, prețurile la energie și gaze s-au stabilizat, menținându-se constante, asigurând astfel stabilitatea facturilor pentru oameni și companii”
, se arată în postarea PSD Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.