Acasă Eveniment Tânăr din Brastavățu, fără permis, băut, fără RCA și ITP. Urmărit de...

Tânăr din Brastavățu, fără permis, băut, fără RCA și ITP. Urmărit de poliție, șoferul a intrat într-un pom, ulterior răsturnându-se

445

Un tânăr, în vârstă de 19 ani, din comuna Brastavățu, nu s-a supus semnalului de oprire efectuat de către polițiști pe Drumul Județean 544, în comuna Brastavățu. Totul s-a petrecut azi-noapte, în jurul orei 00:20. Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, până când conducătorul autoturismului a pierdut controlul direcție de deplasare și a intrat în coliziune cu un pom, ulterior răsturnându-se.

„La data de 29 februarie 2024, în jurul orei 00:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Vișina, în timp ce desfășurau activități specifice, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe Drumul Județean 544, în comuna Brastavățu. Întrucât conducătorul autoturismului nu s-a supus măsurii, polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, până când conducătorul autoturismului a pierdut controlul direcție de deplasare și a intrat în coliziune cu un pom, ulterior răsturnându-se”.

În urma accidentului, nu au rezultat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma cercetărilor s-a stabilit faptul că tânărul nu deține permis de conducere, iar autoturismul avea inspectia tehnică periodică expirată și nu avea încheiată o poliță de răspundere civilă auto valabilă.

„În urma evenimentului rutier, nu au rezultat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale, iar la volanul autoturismului a fost identificat un tânăr, în vârstă de 19 ani, din comuna Brastavățu. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazaele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere, iar autoturismul avea inspectia tehnică periodică expirată și nu avea încheiată o poliță de răspundere civilă auto valabilă. Pentru abaterile săvârșite, tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.970 de lei, iar pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cercetările fiind continuate”
, transmite IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.