Acasă Eveniment Bărbat arestat pentru trafic de minori și viol. Minora, în vârstă de...

Bărbat arestat pentru trafic de minori și viol. Minora, în vârstă de 15 ani, convinsă să întrețină relații sexuale cu mai mulți bărbați, pentru tarife între 50 și 300 de lei

221

Polițiștii Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Olt, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și viol, ambele în formă continuată.
În urma cercetărilor, s-a reținut că, în luna ianuarie 2024, bărbatul cercetat ar fi racolat o persoană vătămată minoră (de 15 ani), pe care ar fi adăpostit-o în locuința sa și ar fi întreținut cu aceasta, în mod repetat, relații sexuale. La scurt timp, bărbatul, profitând de sentimentele victimei față de el, precum și de starea de vulnerabilitate în care se afla (vârsta fragedă, neînțelegeri cu familia) ar fi determinat-o să întrețină relații sexuale cu mai mulți bărbați, în schimbul unor sume cuprinse între 50 și 300 de lei, pe care și le-ar fi însușit integral.
De asemenea, acesta ar fi racolat clienți, ar fi negociat tarifele și ar fi pus la dispoziție locuința, în scopul obținerii de beneficii materiale din exploatarea sexuală a victimei.

„La data de 25 februarie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt au dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore. În cursul zilei de ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmite IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.