Acasă Actualitate Bonul fiscal, în atenția organelor ANAF

Bonul fiscal, în atenția organelor ANAF

96

Periodic, Agenția Națională de Administrare Fiscală desfășoară campanii de informare, conștientizare și control privind prezența în circuitul econimic a bonului fiscal. Acesta reprezintă documentul intermediar care legiferează relația dintre vânzător/distribuitor/partenerul economic/cumpărătorul final.
Rolul acestuia este acela de a introduce în evidențele entității economice emitente o disciplină menită să atragă resursele complementare cuvenite sub formă de taxe către stat.
Și în această perioadă se desfășoară acțiuni specifice pentru a urmări respectarea procesului legal între parțile contractante. Pasibil de sancțiuni, în cazul nerespectării condițiilor de eligibilitate sunt agenții economici dar și în unele cazuri persoanele beneficiare de bunuri și servicii.
Obligativitatea emiterii bonului fiscal revine agentului economic, dar și solicitarea expresă a acestuia este o măsură reținută în sarcina cumpărătorului.
Banii încasați de stat prin taxe, accize, cât și alte impuneri au rolul de a asigura sustenabil servicii de interes public în sănătate, educație, apărare, ordine publică ș.a.m.d. Sancțiunile prevăzute pentru neemiterea bonului fiscal sunt aspre, iar valoarea contravenției nu justifică eludarea legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.