Acasă Actualitate Ministrul Barbu: România nu a importat un milion de tone de grâu...

Ministrul Barbu: România nu a importat un milion de tone de grâu din Ucraina

41

Ministrul Barbu: „România nu a importat un milion de tone de grâu din Ucraina, nu a importat cereale din Ucraina pentru consum uman sau pentru furajare, de la 1 iulie 2023 și până în prezent”. Ministrul Agriculturii dă asigurări că nu a fost eliberată nicio licență de import pentru cereale sau alte produse provenite din Ucraina. Singurele importuri de cereale provenite din Ucraina au fost realizate în primele luni ale anului 2023, înainte de intrarea în vigoare a interdicțiilor sau în baza contractelor încheiate înainte de data de 2 mai 2023.
Pentru clarificări cu privire la cantitatea de cereale importată de România, în tabelul de mai jos, se regăsesc datele colectate de la ANSVSA și Autoritatea Vamală Română cu privire la importurile din Ucraina la principalele cereale (grâu, porumb și floarea soarelui) pentru consumul uman și furajare.

„ROMÂNIA NU A IMPORTAT UN MILION DE TONE DE GRÂU DIN UCRAINA. România nu a importat cereale din Ucraina pentru consum uman sau pentru furajare, de la 1 iulie 2023 și până în prezent! Ministerul Agriculturii nu a eliberat până la această dată, nicio licență de import pentru cereale sau alte produse provenite din Ucraina pentru care este necesară licențierea! Informația vehiculată în spațiul public cum că România ar fi importat 1 milion de tone de grâu din Ucraina, începând cu data de 1 iulie 2023 este un FAKE NEWS!
În realitate, singurele importuri de cereale provenite din Ucraina au fost realizate în primele luni ale anului 2023, înainte de intrarea în vigoare a interdicțiilor sau în baza contractelor încheiate înainte de data de 2 mai 2023. Eu înțeleg îngrijorările fermierilor noștri despre importurile ieftine din Ucraina. Este un subiect sensibil, iar astfel de informații halucinante aruncate în spațiul public, fără a fi verificate, pot crea panică. Pentru a nu mai exista niciun fel de interpretări cu privire la cantitatea de cereale importată de România, fac publice datele colectate de la ANSVSA și Autoritatea Vamală Română cu privire la importurile din Ucraina la principalele cereale (grâu, porumb și floarea soarelui) pentru consumul uman și furajare. Acesta este adevărul!”
, se arată în postarea ministrului Florin Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.