Acasă Administrație Ion Doldurea: Vor fi reabilitate termic 35 de blocuri, lucrările vor începe...

Ion Doldurea: Vor fi reabilitate termic 35 de blocuri, lucrările vor începe de săptămâna aceasta

91

Primarul Municipiului Caracal, Ion Doldurea, anunță că săptămâna aceasta vor începe lucrările de reabilitare în vederea creșterii eficienței energetice la locuințele colective. Primarul împreună cu deputatul Adrian Chesnoiu au fost prezenți la demararea lucrărilor care au debutat cu montarea schelelor pe fațada primelor 3 scări de bloc ce vor intra în reparații. Proiectul va fi finalizat până la sfârșitul lunii noiembrie. Vor fi reabilitate termic 35 de blocuri, însumând o suprafață aproximativă de 46.000 mp. Proiectul este finanțat prin fonduri nerambursabile din PNRR, iar valoarea totală a contractului este de 56.452.780,86 lei.

„Săptămâna aceasta începem lucrările de reabilitare în vederea creșterii eficienței energetice la locuințele colective. Conform proiectului, până la sfârșitul lunii noiembrie se vor realiza lucrări de reabilitare termică la 35 de blocuri reunind o suprafață desfășurată de aproximativ 46.000 mp, declară Ion Doldurea, primarul Municipiului Caracal. Acesta împreună cu deputatul PSD Adrian Chesnoiu au fost prezenți la demararea lucrărilor care au debutat cu montarea schelelor pe fațada primelor 3 scări de bloc ce vor intra în reparații. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 56.452.780,86 lei, valoare nerambursabilă finanțată din PNRR.
Lucrările constau în: modernizarea pereților exteriori; modernizarea planșeului peste etajul 4; modernizarea elementelor de construcție vitrate; intervenție la instalațiile clădirii; modernizare planșeu peste subsol; refacerea trotuarelor cu pante corespunzătoare pentru a reduce infiltrația apelor meteorice la nivelul fundației clădirii; repararea finisajelor interioare în zonele de intervenție inclusiv a suprafețelor pereților pe conturul tâmplăriei înlocuite; lucrări de reparații la elementele de construcții care prezintă potențial pericol de desprindere și/sau afectează funcționalitatea clădirii, inclusiv de refacere în zonele de intervenție, tencuială degradată căzută de pe fațada și eventual întărirea zidăriei în cazul în care se consideră necesară, ce trebuie realizate înaintea aplicării sistemului de termoizolare pe fațadă; uniformizarea parapetelor; construire acoperiș tip șarpantă, învelitoare, sistem de colectare și evacuare ape meteorice la nivelul învelitorii tip șarpantă”
, se arată în postarea de pe pagina de socializare a primăriei Caracal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.