Acasă Actualitate Ministrul Florin Barbu: Vom mări suprafața irigată din județul Olt și vom...

Ministrul Florin Barbu: Vom mări suprafața irigată din județul Olt și vom aduce apă în Câmpia Boianului!

48

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu anunță noi fonduri pentru investiții în sistemele de irigații din Câmpia Boianului. Acesta promite noi investiții în Drăgănești-Olt, Coteana, Mărunței, Vâlcele, Brebeni, Schitu, Perieți Stoicănești și Vâlcele, care vor dezvolta agricultura din județul Olt. Prin refacerea acestor sisteme, se pot iriga 180.000 de hectare.

Ministerul Agriculturii a preluat de la Ministerul Mediului, printr-o hotărâre de guvern, „Sistemul hidrotehnic Dunăre-Olt Derivația Drăgănești-Olt, etapa I, județul Olt și Teleorman” și ” Sistemul hidrotehnic Olt-Vedea-Neajlov, Derivația Ipotești”. Voi aloca fonduri pentru refacerea acestor sisteme de irigații din Câmpia Boianului.
Unul dintre ele a funcționat până în 1994, iar pentru altul lucrările nu au fost finalizate, fiind oprite în 1989. Prin cele doua sisteme, se pot iriga 180.000 de hectare.
Le-am promis fermierilor și primarilor din orașul Drăgănești-Olt și din comunele Coteana, Mărunței, Vâlcele, Brebeni, Schitu, Perieți Stoicănești și Vâlcele, că voi relua lucrările la o investiție abandonată de 35 de ani, care va dezvolta agricultura din județul Olt. Mă bucur că pot să le spun azi, că mi-am onorat promisiunea și că, în câțiva ani, vom mări suprafața irigată din județul Olt și vom aduce apă în Câmpia Boianului!”
, se arată în postarea ministrului Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.