Acasă Actualitate Slatina are buget. Emil Moț prezintă principalele direcții

Slatina are buget. Emil Moț prezintă principalele direcții

77

Miercuri, 7 februarie 2024, înaintea ședinței ordinare a Consiliului Local, primarul Slatinei, Emil Moț, a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă principalele direcții ale bugetului municipal pentru anul 2024.
Bugetul Slatinei pentru anul în curs depășește 449 milioane lei. În componența sa se regăsesc peste 376 milioane lei venituri, un excedent bugetar de peste 72 milioane lei. Potrivit primarului, sumele prezentate asigura cheltuielile salariale de bunuri și servicii pentru anul în curs.
Pentru Poliția Locală sunt alocați peste două milioane lei, bani pentru funcționare, dar și pentru investițiile curente.
Pentru Clubul Sportiv Municipal merg peste opt milioane lei sume cheltuite pentru calendarul competițional, reperații la terenul sintetic cât și pentru alte cheltuieli specifice.
La Asistența Socială vor fi alocate resurse pentru tichetele sociale de Paști și de Crăciun.
La capitolul Infrastructură prin DASIP (Direcția de Administrare Străzi Iluminat Public). Vor merge peste 5,7 milioane lei pentru extinderea iluminatului public și lucrări la parcarea de pe Aleea Rozelor cât și lucrări de marcaje rutiere în sumă de aproape 5 milioane de lei.
Tot la capitolul Infrastructură cu peste 20 milioane de lei vor fi efectuate lucrări la partea carosabilă pe străzile: Recea, Nicolae Buică, Mesteacănului, Mânăstirii, Mihai Eminescu și Oituz.
Tot pentru 2024 vor începe lucrări de reparații capitale la bazele sportive ale școlilor nr.5, nr.3 și nr.7. Vor fi reconstruite elementele de infrastructură și suprastructură la aceste unități școlare.
O lucrare începută recent este reabilitarea integrală a străzii Oituz, care va fi gata la sfârșitul verii.
Din bugetul local va deveni funcțional sistemul de supraveghere video la punctele de colectare a gunoiului. Cu resurse bugetare din proiecția pe 2024, se va elabora un nou Cadastru și un nou Plan Urbanistic General.
Din surse atrase, prin PNRR vor fi disponibili peste 6 milioane lei pentru modernizarea mobilierului urban.
În aceeași notă, pe Programul Guvernamental Anghel Saligny vor fi modernizate zece străzi: Ecaterina Teodoroiu, Tudor Vladimirescu, Depozitelor, Artileriei, Vulturului, Panselelor, Silozului, Vederii și strada Recea.
Tot în bugetul pe 2024 în Slatina vor fi alocate 4 milioane lei pentru subvenționarea călătoriilor cu Loctrans.
Pentru compania municipală Dezvoltare Urbană Slatina merg aproape 13 milioane lei, la Învățământ 30 milioane lei bunuri și servicii unde se regăsesc parcuri fotovoltaice pentru încă șapte scoli.
O veste bună vine de la alocarea bugetara de 15 milioane lei la baza Dumitru Dobrescu care, potrivit celor declarate de primarul Emil Moț ar putea fi gata în luna mai.
Execuția bugetara pentru 2024 este una ambițioasă, iar scopul ei este acela de a crea slătinenilor un confort urban pe care aceștia îl merită.
După conferința de presă, Proiectul de Buget a fost aprobat cu majoritatea largă a consilierilor locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.