Acasă Eveniment Polițiștii olteni au organizat o acțiune pe DEx12. Doi șoferi au rămas...

Polițiștii olteni au organizat o acțiune pe DEx12. Doi șoferi au rămas fără permis

638

Acțiune pe Drumul Expres 12 pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în dimineața zilei de 21 ianuarie. În intervalul orar 09:00 – 12:00, polițiștii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 8.000 de lei. În cadrul activităților, în jurul orei 11:25, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat în trafic, pe DEx12, un autoturism ce circula cu viteza de 166 km/h, iar la volan a fost identificat un tânăr, în vârstă de 18 ani, din municipiul Târgu Jiu. Ulterior, în jurul orei 11:30, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat în trafic un autoturism ce circula cu viteza de 173 km/h, iar la volan a fost identificat un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din comuna Buturugeni, județul Giurgiu. Ambii șoferi au rămas fără permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

„În dimineața zilei de 21 ianuarie 2024, în intervalul orar 09:00 – 12:00, polițiștii rutieri olteni au organizat o acțiune pe Drumul Expres 12 (DEx12) pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În cadrul acțiunii organizate de către Serviciul Rutier Olt, polițiștii au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 8.000 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 2 permise de conducere pentru depășirea vitezei maxime admise de lege. În cadrul activităților, în jurul orei 11:25, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat în trafic, pe Drumul Expres 12 (DEx12), un autoturism ce circula cu viteza de 166 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 km/h. Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 18 ani, din municipiul Târgu Jiu, județul Gorj. Tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație 15 zile.
Ulterior, în jurul orei 11:30, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat în trafic un autoturism ce circula cu viteza de 173 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 km/h. Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din comuna Buturugeni, județul Giurgiu. Și în acest caz, tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație 15 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.