Acasă Actualitate 143 controale desfășurate de inspectorii din cadrul ITM Olt

143 controale desfășurate de inspectorii din cadrul ITM Olt

38

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Olt, au desfășurat în luna decembrie a anului trecut, 143 controale, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă. Domeniile verificare au vizat construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură, fiind descoperite peste 110 deficiențe. Printre acestea se numără neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă, neevidenţierea şi necompensarea orelor suplimentare, neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție, neefectuarea controlului medical periodic, fiind aplicate 71 sancțiuni, din care 65 avertismente și 6 amenzi în valoare totală de 26.300 lei.

„În luna decembrie 2023, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 143 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.
Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.
În urma verificărilor efectuate au fost identificate peste 110 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, cele mai frecvente fiind:
– neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în
contractul individual de muncă;
– neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă;
– neevidenţierea şi necompensarea orelor suplimentare;
– neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual
de protecție;
– neefectuarea controlului medical periodic,
iar pentru cele mai grave s-au aplicat 71 sancțiuni, din care 65 avertismente și 6 amenzi în valoare totală de 26.300 lei.
De asemenea, în cursul lunii trecute, au fost comunicate instituției noastre un număr de 6 evenimente, soldate cu 6 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă”
, a precizat Constantin Cristian Ungureanu, Inspector Șef.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.