Acasă Actualitate „Botezul cailor” – organizat sâmbătă, 6 ianuarie, de Bobotează

„Botezul cailor” – organizat sâmbătă, 6 ianuarie, de Bobotează

206

„Botezul cailor”, un obicei vechi de zeci de ani, se mai păstrează și în județul Olt, și va fi organizat în localitățile Ghimpețeni, Nicolae Titulescu, Vâlcele și Slătioara. În ziua de Bobotează, după încheierea slujbei bisericești, conform obiceiului, preotul botează caii. Astfel, jandarmii olteni, alături de polițiști și alte structuri abilitate se vor asigura că pe parcursul manifestărilor nu vor fi incidente de natură a pune în pericol siguranţa participanților la evenimente.

„Sâmbătă, 06 ianuarie a.c., în județul nostru vor avea loc mai multe manifestări religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului (Bobotează), dar și manifestări culturale la care se preconizează prezența unui număr important de participanți, motiv pentru care prezenţa jandarmilor în zonă este necesară.
Jandarmii asigură măsurile de ordine publică în zona lăcașurilor de cult din aria de competență, unde, conform tradiției, cetățenii se vor aduna în număr mare. Măsurile de ordine publică vor fi asigurate de către efective ale Jandarmeriei Olt la lăcașurile de cult din municipiul Slatina și Mănăstirea Brâncoveni, iar la Mănăstirea Călui și în localitatea Slătioara vor asigura măsurile de ordine publică jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova. De asemenea, jandarmii vor fi prezenți și la manifestările culturale ”Botezul Cailor” ce se vor desfășura în zilele de 06 și 07 ianuarie a.c. în localitățile Ghimpețeni, Nicolae Titulescu și Vâlcele. Astfel, jandarmii olteni, alături de polițiști și alte structuri abilitate se vor asigura că pe parcursul manifestărilor nu vor fi incidente de natură a pune în pericol siguranţa participanților la evenimente. Misiunile jandarmilor au în vedere, în principal, protecţia participanţilor, sprijinirea personalului lăcaşelor de cult în îndrumarea cetăţenilor către zona de împărţire a apei sfinţite, precum și prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială. Recomandăm participanților la aceste activităţi, să respecte indicaţiile primite, să adopte un comportament civilizat, să dea dovadă de înţelegere faţă de măsurile luate, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă situații ce ar putea perturba starea de normalitate”
, transmite purtătorul de cuvânt al IJJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.