Acasă Eveniment Tânăr din Slatina, pozitiv la testarea cu DrugTest. Tânără din Caracal, transporta...

Tânăr din Slatina, pozitiv la testarea cu DrugTest. Tânără din Caracal, transporta ilegal articole pirotehnice

77

Vineri, 29 decembrie, polițiștii Serviciului Rutier Olt, au oprit pentru control, în comuna Pleșoiu, un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din Slatina. În urma testării cu aparatul DrugTest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor interzise. Tot azi, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Olt și ai Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Corabia au desfășurat în orașul Corabia, din județul Olt, activități specifice pentru identificarea persoanelor care nu respectă regimul materiilor explozive. Aceștia au depistat în trafic, pe strada Caracal, din orașul Corabia, o tânără de 23 de ani, din Caracal, în timp ce transporta în autoturism mai multe articole pirotehnice, din categoria F2, fără documente legale. Articolele au fost confiscate de polițiști.

La data de 29 decembrie 2023, în jurul orei 00:15, polițiștii Serviciului Rutier Olt, în timp ce desfășurau activități specifice pe Drumul Național 64, în comuna Pleșoiu, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt.
În urma testării cu aparatul DrugTest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a unei substanțe psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului substanței interzise.
În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„La data de 29 decembrie a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Olt și ai Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Corabia au desfășurat în orașul Corabia, din județul Olt, activități specifice pentru identificarea persoanelor care nu respectă prevederile Legii nr. 126/1995, republicată cu modificările și completările ulterioare, privind regimul materiilor explozive.
În cadrul activităților, în jurul ore 09:10, polițiștii au depistat în trafic, pe strada Caracal, din orașul Corabia, o tânără de 23 de ani, din municipiul Caracal, în timp ce transporta în autoturism mai multe articole pirotehnice, din categoria F2, fără documente legale.
Articolele pirotehnice au fost ridicate de polițiști, în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunii de orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept.
Inspectoratul de Poliție Județean Olt reamintește cetățenilor că orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”
, a transmis IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.