Acasă Eveniment Polițiștii B.A.E.S.P Olt au confiscat 4.160 de obiecte cu conținut pirotehnic, în...

Polițiștii B.A.E.S.P Olt au confiscat 4.160 de obiecte cu conținut pirotehnic, în greutate de peste 30 de kilograme

31

Sâmbătă, 23 decembrie, polițiștii B.A.E.S.P Olt au desfășurat activități specifice în baza planului de acțiune „PIROTEHNIC”. În cadrul activităților, polițiștii au efectuat controale la sediile societăților comerciale autorizate să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice, din Slatina și Caracal. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale și au confiscat 4.160 de obiecte cu conținut pirotehnic, în greutate de peste 30 de kilograme.

„La data de 23 decembrie a.c., polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat activități specifice în baza planului de acțiune „PIROTEHNIC”, pentru identificarea și sancționarea persoanelor fizice și juridice care nu respectă prevederile Legii nr. 126/1995, republicată cu modificările și completările ulterioare, privind regimul materiilor explozive. În cadrul activităților, polițiștii au efectuat controale la sediile, respectiv punctele de lucru ale societăților comerciale autorizate să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice, din municipiile Slatina și Caracal. Pentru neregulile constatate, privind legislația în domeniu, polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale și au confiscat 4.160 de obiecte cu conținut pirotehnic, în greutate de peste 30 de kilograme. Totodata, în perioada sărbătorilor de iarna, polițiștii desfășoară activități specifice pentru identificarea persoanelor fizice care comercializeaza ilicit astfel de produse.
Inspectoratul de Poliție Județean Olt reamintește cetățenilor că orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”
, transmite IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.