Acasă Actualitate ITM Olt – sunt înregistraţi ca agenţi de muncă temporară un număr...

ITM Olt – sunt înregistraţi ca agenţi de muncă temporară un număr de 6 societăţi comerciale

36

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt, a organizat în perioada 12 – 15 decembrie 2023, Campania Națională pentru verificarea respectării prevederilor legale cu privire la condiţiile de funcţionare şi procedura de înregistrare a persoanelor juridice care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României ca agenţi de plasare forţă de muncă în străinătate. În județul Olt, sunt înregistraţi ca agenţi de muncă temporară un număr de 6 societăţi comerciale.

„În perioada 12 – 15 decembrie 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat Campania Națională pentru verificarea respectării prevederilor legale cu privire la condiţiile de funcţionare şi procedura de înregistrare a persoanelor juridice care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României ca agenţi de plasare forţă de muncă în străinătate.
Obiectivele campaniei:
– Identificarea cazurilor de nerespectare a condiţiilor de funcţionare şi a procedurii de înregistrare, de către persoanele juridice care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României ca agenţi de plasare a forţei de muncă în străinătate;
– Identificarea cazurilor de plasare forţă de muncă efectuată fără respectarea condiţiei de a se constitui ca agent de plasare forţă de muncă în străinătate şi de a se înregistra la inspectoratul teritorial de muncă;
– Conştientizarea agenţilor de plasare a forţei de muncă în străinătate faţă de obligativitatea respectării prevederilor legale în domeniul de referinţă.
La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, sunt înregistraţi ca agenţi de muncă temporară un număr de 6 societăţi comerciale.
În timpul controalelor efectuate, nu au fost constatate deficienţe în aplicarea Legii nr. 156 din 26 iulie 2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate”
, se arată în comunicatul emis de către inspectorul șef, Constantin Cristian Ungureanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.