Acasă Actualitate Protest si grevă, în sediile centrale din toate serviciile de ambulanță!

Protest si grevă, în sediile centrale din toate serviciile de ambulanță!

35

Membri de sindicat ai Federației Ambulanța, federație afiliată la BNS, aflați în timpul liber, vor protesta începând de azi, 21 noiembrie 2023, de la ora 10.00 la ora 12.00, în sediile centrale din toate serviciile de ambulanță, anuntă BNS.
În data de 20 noiembrie 2023, cinci lideri de sindicat din serviciile de ambulanță, au intrat în greva foamei, ca urmare, protestul angajaților de azi, 21 noiembrie, este unul de susținere pentru cei cinci lideri de sindicat. Aceștia sunt: Chiș Gheorghe, președintele Federației Naționale Sindicale „Ambulanţa” din România, Mușa Daniel Constantin – lider la Sindicatul Ambulanța Olt, Gâdiuță Claudia – lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea, Dragomir Valentin – lider la Sindicatul Ambulanța Brăila, Comănescu Alexandru – lider la Sindicatul Ambulanța Vâlcea.

„Nerecunoașterea condițiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță își desfășoară activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă și protecție socială și prin votul plenului din Camera Deputaților, din data de 20 noiembrie 2023, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și a Casei Naționale de Pensii Publice, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii.
Greviștii, susținuți de protestatari din țară cer o întâlnire de urgență cu prim-ministrul României domnul Ion-Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, domnul Alfred-Robert Simonis, președintele Comisiei pentru Muncă și protecție socială, domnul Adrian Solomon, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, doamna Simona-Bucura Oprescu și ministul Sănătății, domnul profesor univ. dr. Alexandru Rafila, pentru a stabili modalitatea de soluționare a revendicărilor sindicale și pentru a se găsi soluții care să resolve situațiile cu care se confruntă serviciile de ambulanță.
Locația liderilor care au intrat în GREVA FOAMEI este la intrarea în Camera Deputaților, urmând ca locația după ora 12.00 să fie în fața Guvernului României”, anunță Blocul Național Sindical.

Dacă legea invocată, drept opozabilă intereselor membrilor de sindicat, poate fi corectată, trebuie precizat că salariile din sistemul public de ambulanță, nu sunt de neglijat. Un ambulanțier cu vechime medie, câștigă într-o lună, peste 6000 de lei net. În timp ce, pentru aceeași muncă, un coleg din rețelele private, nu depășește jumătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.