Acasă Actualitate Comunicat de presă. Asociația Partida Romilor Pro – Europa Olt

Comunicat de presă. Asociația Partida Romilor Pro – Europa Olt

71

Asociația Partida Romilor Pro – Europa Olt a luat parte la Congresul reprezentanților comunităților de romi din România, desfășurat pe 05 noiembrie la Sala Palatului din București, o importantă filă de istorie atât a comunităților de romi cât și a României.
Din județul Olt au participat 100 de delegați din comunitĂȚile de romi din județ alături de aproximativ 3900 de oameni „dedicaţi pentru comunităţile de romi” din peste 400 de comunităţi din România.
La acest important eveniment au fost prezenți premierul României, domnul Marcel Ciolacu, președintele Senatului, domnul Nicolae Ciucă, domnul deputat Kelemen Hunor și liderul grupului minorităților din parlament, domnul Varujan Pambuccian.
Congresul reprezentanților comunităților de romi din România reprezintă un proiect unic în România, care a adus împreună lideri comunitari, reprezentanți ai organizațiilor pentru drepturile minorităților, personalități politice și reprezentanți ai societății civile.
Obiectivul principal a fost de a dezbate și de a găsi soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea romă din România, de a promova egalitatea de șanse și incluziunea socială și economică a romilor.
Asociația Partida Romilor „Pro-Europa” a dorit să aducă în atenția participanților și să contureze împreună cu aceștia direcțiile unui nou proiect politic pentru următorii ani, pornind de la necesitățile concrete ale comunităților de romi din România.
“Romi pentru România” este noul proiect politic al Asociației Partida Romilor „Pro-Europa” (APRPE) și reprezintă tema centrală a congresului extraordinar. Noul proiect înglobează o nouă viziune, o nouă abordare a problemelor cu care se confruntă comunitășile de romi din România. “Este vorba de un nou program social și politic, axat pe educație, dezvoltare comunitară, reprezentarea romilor în administrația publică locală și centrală și, mai cu seamă, pe unitatea și solidaritatea romilor din România”.
România are nevoie de romi şi romii au nevoie de România este laitmotivul cu care reprezentanții romilor veniți la congres și-au încheiat discursurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.