Acasă Învățământ „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu, la a XII-a ediţie”

„Slatina. Acasă la Eugen Ionescu, la a XII-a ediţie”

132

Concursul de creaţie literară şi arte vizuale „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”, va avea loc în perioada 14 noiembrie – 13 decembrie 2023, pentru anul acesta, suma alocată prin hotărâre de consiliu local, este de 15.000 de lei.

Concursul vizează elevii claselor V–XII din unităţile de învăţământ ale municipiului Slatina, iar calendarul va fi organizat de primărie, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi cu şcolile din oraș.

Se urmăreşte comunicarea într-o manieră artistică, transpusă în opera dramaturgului slătinean, Eugen Ionescu.

Prima secţiune a manifestării este reprezentată de un concurs literar, în care elevii vor redacta un eseu literar, pornind de la o piesă a lui Eugen Ionescu.

Urmează secţiunea reprezentată de un concurs de pictură, colaj sau grafică pe calculator în care elevii trebuie să imagineze şi să exprime vizual ceea ce le sugerează un fragment dintr-o operă a scriitorului român, dinainte stabilită.

Directorii unităţilor de învăţământ, prin profesorii diriginţi, au obligaţia de a aduce la
cunoştinţă tuturor elevilor de clasele V – XII regulamentul de organizare a manifestării şi de a asigura înscrierea celor interesaţi în concurs. De asemenea, în cadrul şedinţelor cu părinţii, vor asigura informarea acestora cu privire la acţiunile derulate în cadrul manifestării.

Fiecare elev care îşi manifestă intenţia de a participa la concurs are obligaţia de a completa o fişă de înscriere, pusă la dispoziţie de organizatori, menţionând secţiunea şi nivelul pentru care va concura.

Fiecare unitate de învăţământ va depune fişa de înscriere şi va comunica numărul de elevi/clasă cu care va participa în concurs. Înscrierile se vor face până pe data de 14 noiembrie 2023 inclusiv, ora 16:00.

Concurenţii pot participa doar la o singură secţiune a concursului.

Calendarul concursului

Concursul se va desfăşura în perioada 14 noiembrie – 13 decembrie 2023, acţiunile fiind
programate potrivit graficului de mai jos:

– în data de 15 noiembrie 2023, începând cu ora 1000, organizatorii vor posta pe pagina de
Facebook a Primăriei mun. Slatina şi în unităţile şcolare tematica concursului, pentru fiecare secţiune, diferenţiată pe nivelurile de vârstă a concurenţilor stabilite la art.3.

– în intervalul 15 noiembrie – 29 noiembrie 2023, elevii vor studia tematica de concurs şi vor realiza eseurile şi creaţiile artistice vizuale;

– pe data de 28 noiembrie 2023, între orele 08.00 – 16.00 directorii unităţilor de învăţământ sau reprezentanții acestora vor depune la sediul Primăriei municipiului Slatina toate lucrările concurenţilor;

– în intervalul 29 noiembrie – 8 decembrie 2023 – perioadă de evaluare de către juriu a
lucrărilor literare şi creaţiilor artistice realizate de elevi;

– între 6 decembrie și 8 decembrie 2023, ora 12.00, perioadă de evaluare prin vot electronic (like-uri) pentru premiul de popularitate;

(Premiul de popularitate se va acorda în funcţie de numărul de like-uri primite doar din
România).

– pe data de 13 decembrie 2023 – anunţarea câştigătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.