Acasă Actualitate Fonduri nerambursabile, accesate de către Jandarmeria Olt

Fonduri nerambursabile, accesate de către Jandarmeria Olt

32

Unul dintre obiectivele principale ale Jandarmeriei Române, îl reprezintă atragerea de fonduri externe nerambursabile.
Potrivit comunicatului de presă al IJJ Olt, în acest moment unitatea este implicată în 3 proiecte cu finanţare externă nerambursabilă:

  • În cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, pentru obiectivul de investiţii ,,Modernizare în vederea creșterii eficienței energetice a sediului Detașamentului 4 Jandarmi Caracal, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt”, a fost semnat cu A.D.R. Sud – Vest Oltenia, contractul de finanțare, cu valoarea de 3.000.218,91 lei, din care 1.985.478,91 lei cheltuieli nerambursabile. In data de 06.10.2023 s-a realizat recepția la terminarea lucrărilor, urmând ca în perioada imediat următoare proiectul să fie închis cu succes.
  • În cadrul Programului de cooperare teritorială INTERREG V-A România-Bulgaria, în cadrul Axei prioritare 3 – O regiune sigură, Consiliul Judeţean Olt a semnat un contract de finanţare în calitate de beneficiar lider în proiectul „Investiții comune în domeniul situațiilor de urgență pentru Consiliul Județean Olt și Municipalitatea Dolna Mitropolia”, în care am fost cooptaţi în calitate de partener-beneficiar. În cadrul proiectului, pentru unitatea noastră au fost achiziţionate trei ATV-uri, urmând ca la începutul lunii noiembrie să fie livrate şi cele trei autovehicule 4+1 locuri cu tracţiune integrală.
  • În cadrul proiectului „Consolidarea infrastructurii şi a pregătirii pentru situaţii critice de urgenţă” derulat de Jandarmeria Română cu finanțare din partea Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare, se va construi un sediu nou, modern, care să corespundă nevoilor reale ale personalului și standardelor de siguranță impuse de lege, iar în urma modificărilor apărute pe parcursul derulării etapei de avizare, construcția existentă se va desființa parțial, urmând ca o suprafață de aproximativ 150 mp. construiți să se consolideze şi modernizeze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.