Acasă Actualitate 700 de locuri pentru admiterea în școlile postliceale de jandarmi

700 de locuri pentru admiterea în școlile postliceale de jandarmi

90

„În perioada 18 octombrie – 05 noiembrie a.c., se organizează o nouă sesiune de recrutare pentru cele două instituții de învățământ ale Jandarmeriei Române, câte 350 de locuri pentru Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani și Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni.
Persoanele care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare și care doresc să candideze pe unul dintre aceste locuri, pot depune cererea de înscriere până la data de 05 noiembrie 2023, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail contact@jandarmeriaolt.ro, iar dosarele se depun în volum complet, până la data de 24 noiembrie 2023, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.
Modele ale documentelor ce vor fi completate, precum și lista completă a documentelor ce vor constitui dosarul de recrutare se regăsesc pe site-ul Jandarmeriei Olt, la secțiunea Carieră – Admitere: https://www.jandarmeriaolt.ro/admitere.htm.
Evaluarea psihologică a candidaților se realizează în conformitate cu Dispoziția Directorului Centrului de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor Interne, planificarea urmând a fi comunicată în timp util candidaților, prin publicare pe pagina de internet a unității.
Proba de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 07-13 decembrie 2023 în centrul zonal de selecție, conform unei planificări ce va fi anunțată ulterior (prin postarea în timp util pe pagina de internet).
Proba de verificare a cunoștințelor se va susține în data de 16 decembrie 2023, de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice şi va consta într-un test grilă ce cuprinde subiecte din disciplina limba română, disciplina limbă străină, subiecte din legislaţia specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a instituţiilor politice ale statului şi subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic.
Examinarea medicală se va realiza în perioada 20 decembrie 2023 – 25 ianuarie 2024, pentru candidații care se încadrează în numărul locurilor scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale.
Sunt declarați „Admis” candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a notelor finale.
Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 02 februarie 2024.
Detalii cu privire la această sesiune de admitere, inclusiv în ceea ce privește tematica și bibliografia, sunt disponibile accesând link-ul:

https://www.jandarmeriaolt.ro/admitere.htm.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.