Acasă Actualitate 122 de clădiri de şcoli nu au autorizaţie la incendiu

122 de clădiri de şcoli nu au autorizaţie la incendiu

32

Şcoala începe cu o realitate dezarmantă la Olt. Fie că nu sunt bani, fie că nu există pricepre şi/sau interes, peste 100 de clădiri din cele 514 aparţinând a 163 de unităţi de învăţământ din Olt, mai precis 122, nu au autorizaţie de securitate la incendiu. Legea permite însă funcţionarea acestora, locaţii unde copiii trimişi de acasă să înveţe carte au potenţial de material combustibil.
Datele furnizate de ISU Olt sunt seci şi dezarmante în acelaşi timp. Comunicarea oficială făcută către Ziarul de Olt arată astfel:

„Conform evidenţelor disponibile la nivelul instituţiei nostre, în judeţul Olt, funcţionează 163 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, care au în administrare 514 clădiri. Dintre acestea, 316 clădiri nu au executat lucrări de investiţii şi nu necesită autorizaţie de securitate la incendiu, 122 de clădiri funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, iar 76 de clădiri deţin autorizaţie de securitate la incendiu.
Conform datelor centralizate de Inspecţia de Prevenire, în anul 2023, pentru neregulile de la legislaţia în domeniul securităţii la incendiu, au fost aplicate un număr de 72 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 554.500 lei”, se arată în punctul de vedere emis de ISU Olt.

Acum rămâne, Doamne fereşte, să ia foc o şcoală, să se întâmple o tragedie, iar după, interesul televiziunilor generaliste va fi să afle al/a cui fiu/fiică este directorul de şcoală, din ce partid e primarul, de unde fuseseră aprovizionate lemenle de foc, peleţii sau butelia de gaz. După o săptămână se uită totul. În România vin alte tragedii din urmă, iar încasările din reclamele date între ştirile de pe banda galbenă produc bunăstare marilor companii media. Până atunci, fiecare copil, aflat pe cont propriu la şcoală, poate fi dotat cu un stingător portabil. Popor gălăgios, ţară mută…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.