Acasă Editorial Despre liberalism şi liberalii de la Olt

Despre liberalism şi liberalii de la Olt

310

Au trecut cele 24 de ore de când senatorul Liviu Voiculescu nu a fost… demisionat din funcţia de preşedinte al organizaţiei PNL Olt. Grupul său de interese, din partid şi colegii din alianţă, au salutat victoria. De parcă al nostru se dusese la Bruxelles şi venise cu un proiect de pod peste Dunăre, aprobat prin PNRR, zero cotă contribuţie proprie.
Ciudată lume… Să se bucure adversarul politic mai ceva ca ai tăi camarazi. Înainte de asta, exact după ce am termiant de scris această frază, la Olt, PNL este a treia opţiune a electoratului. Ştie toată lumea. Şi Voiculescu, şi Ştirbu, şi cei de la PSD. Mai puţin besmeticii de la AUR Olt care nu ştiu nici ei ce sunt, dar să mai ştie cine şi cum sunt alţii…
Cu actuala politică din zona de decizie judeţeană, pe fondul actului… politic, consimţit cu cineva mai mare cu număr de ani decât victima. PNL Olt chiar are nevoie de o terapie şoc, astfel, la anul se poate dezintegra efectiv. De aceea, schimbarea unui preşedinte, a unui mecanism de conducere, nu-i o crimă politică, nu-ţi ia nimeni liniştea, confortul personal, patrimoniul şi nici chiar reputaţia. E doar un exerciţiu al democraţiei, căci aici e esenţa ei. Cu cât mandatul e mai lung, cu atât titularul e susceptibil de derapaj. Aşa-zisul puci organizat de ăia răi, Gigel Ştirbu, Marian Vasile şi Mario de Mezzo, nu e decât un exerciţiu de respiraţie artificială pentru organismul sufocat de compromisuri al liberalismului oltean. Într-un fel, şi PSD-iştii locali ar trebui să susţină revigorarea liberală, asta dacă ideea de continuare a alianţei nu e doar un slogan. Extremismul va profita şi fără să vrea de actuala stare de fapt.
Nu e o crimă împotriva umanităţii hotărârea de guvern semnată de către Marcel Ciolacu privind numirea lui Mario de Mezzo prefect la Olt. E bun şi Florin Homorean, cu profilul său tehnocrat, dar ca om politic nu poate mai mult decât echipele româneşti de fotbal în cupele europene. Iar pentru cei iritaţi de schimbările de la Inspctoratul Şcolar Judeţean Olt, unde au venit Marius Bălaşa şi Mariana Gheorghe, doi oameni politici buni la firul ierbii, recomandarea ar fi să găsească mai degrabă apă pe Marte decât velităţi politice la doamnele schimbate de aceştia în funcţiile de adjuncţi la ISJ. Astăzi nu spun că Voiculescu vrea să plece la PSD cu nu ştiu câţi primari. E doar un zvon. Nici că Ştirbu va jura dăruire până la ultima picătură de viaţă pentru binele oltenilor. Astfel de slogane şi-au consumat timpul istoric. Dar până una, până alta, actuala dezbatere internă din cadrul PNL Olt e chiar bună. E un semn de democraţie pe care nu îl vezi la alte partide, unde nici după ce eşti dat afară, nu te ţine să ai o opinie contrară şefului care te-a executat. Până la şedinţa de la Bucureşti, când o fi ce o fi, cerd că o vizită a lui Nicolae Ciucă la Slatina ar fi mai utilă decât închirierea unor microbuze care să ducă beligeranţii pe Aleea Modrogan, acolo unde e îngropat câinele Vasile, cel mai credincios partener al lui Băsescu, pe timpul când acesta câştiga alegerile împotriva PSD.. O tempora, o mores….

1 COMENTARIU

  1. Si nici nu va demisiona curand,,,DAR O VA FACE CANDVA!
    PNL Olt este intr-o mare disolutie,,politica!
    Ingropat in ,,datorii,, catre vechii,,talibani,, care isi cer necontenit tainul, PNL Olt respira cu greu la competitia politica continua sau..care a (re) inceput deja!
    Tandemul,,de forma,, PSD-PNL,, incepe sa scartaie din toate incheieturile …Lupta pentru ciolan a inceput sau continua! Cu toate consecintele care decurg din acest duo toxic … text, compunere si interpretare, dl Presedinte!
    Ma intreb oare: ce se ascunde in dosul tuturor concesiilor facute de fostul PM, generalul Ciuca, actualul presedinte al PNL, PSD?
    Nu pot da un raspuns dar sunt sigur ca,,noaptea cutitelor lungi,, nu este departe…
    Romania nu are decat un singur drum european : liberalismul! Face parte integranta din doctrina capitalista, ireversibila azi, maine si peste ani si ani!
    De aceea, readucerea liberalismului in constiinta oamenilor, ca fauritor al Romaniei istorice moderne, este nu numai o onoare dar si o obligatie a tuturor celor care vor, pot si simt acest indemn patriotic. Necesar si chiar obligatoriu.
    Din pacate, tentativele fostelor guverne liberale (Orban, Catu..) nu au reusit sa reaprinda flacara doctrinei liberale, impreuna cu cei,, de dreapta,, (USR, UDMR..), facand un joc periculos (impus, de cine,oare?) care a dus la dublarea datorei externe a Romaniei, prin imprumuturi enorme, nejustificate inca si prin,,topirea,, acestora pe alte taramuri de cat cel romanesc!
    Nu acesta este (era) mesajul adevaratului liberalism ci cresterea investitiilor, crearea de noi locuri de munca, salarii si pensii decente, un sistem medical performant, un invatamant profesionist care sa redea dorinta copiilor de a invata carte si de a ramane in Romania…la casa lor!
    Revenind pe plaiuri oltene, ramanerea echipei lui Voiculescu (mi-e foarte greu si nejustificat sa-i spun dl avand in vedere lipsa totala a performantelor politice in ultimii trei ani) la conducerea PNL Olt inseamna ingroparea definitiva a liberalismului in judet!
    Un eventual ,,pact al diavolului, cu ,,ciuma rosie,, pe plan local, despre care se vorbeste tot mai des prin piata Zahana, ar consfiinti acest lucru! Un adevar este clar: Oltul nu (mai) are-si nici nu a avut vreodata- oameni politici responsabili, profesionisti in ,,ale politichiei,, poate de la fostul senator Toma! De aceea este nevoie de o innoire, de o ,, premenire,, a conducerii PNL Olt cu ceea ce se gaseste acum in judet: oameni care sunt in ,, barca,, PNL Olt, cu experienta politica dar si oameni noi, care simt orientarea liberala ca pe o promisiune certa a viitorului tarii!
    A viitorului familiilor noastre!
    Raman la parerea ca fostii liberali din Olt, care mai cer ,,tribut ,, lui Voiculescu pentru sprijinul acordat candva-contra cost- trebuie sa vada ,,realitatea zilei,, si sa treaca, cu arme si bagaje,, in echipa noii realitati politice liberale din judetul Olt. Pana nu va fi prea tarziu…
    Daca vor (si trebuie sa faca asta) ca in judetul Olt sa se astearna pacea si linistea de care avem atata nevoie, dupa 33 de ani de bataie de joc a ,,ciumei rosii,, (cum ii placea dlui Presedinte sa se exprime-o fi uitat oare?), zambetul si credinta ca ne vom recapata increderea in politica, in dreptate si adevar, intr-o viata mai demna si mai buna.
    Sper ca cele scrise de mine sa ajunga la cat mai multi concetateni cat si la sufletul si inima liberalilor adevarati, autentici, care vor binele celor carora le vor cere, la anul, votul!
    Doamne ajuta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.