Acasă Fără categorie Prin Consiliul Judeţean, microbuze electrice pentru elevii olteni

Prin Consiliul Judeţean, microbuze electrice pentru elevii olteni

30

Consilierii judeţeni au votat luni, 4 septembrie a.c., în şedinţă extraordinară, un proiect cu privire la: aprobarea participării Consiliului Județean Olt la Programul privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puțin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat prin depunerea proiectului „Achiziție microbuze hibride pentru transportul elevilor din județul Olt” în vederea finanțării.

În cadrul şedinţei s-a aprobat valoarea totală a proiectului, în sumă de 12.723.336,00 lei fără TVA, respectiv 15.140.769,84 lei (inclusiv TVA). Valoarea cheltuielilor eligibile finanțate din Fondul pentru mediu este de 14.967.664,54 lei (inclusiv TVA), iar valoarea cheltuielilor neeligibile este de 173.105,30 lei (inclusiv TVA).

Criteriul de atribuire a acestor vehicule este dat de şcolile cu cei mai mulţi elevi.
„Sunt alese școli cu un număr foarte mare de elevi, am luat un clasament de la Inspectoratul Școlar și am trecut localitățile și cu școli unde avem foarte mulți elevi. Deci, așa cum spuneam, 15 microbuze hibrid, axa s-a deschis şi sperăm ca, în perioada următoare, implementarea să fie foarte repede și școlile și elevii să beneficieze de ele”, a precizat Marius Oprescu.

Un alt proiect prin PNRR, pentru 20 de microbuze electrice
Printr-un contract semnat cu Ministerul Educației, denumit „Achiziție microbuze electrice pentru elevii școlilor din județul Olt”, în valoare de 35 de milioane lei, vor fi susţinute spre achiziţie autovehicule pentru 20 de localităţi: Balș, Piatra-Olt, Corabia, Fărcașele, Studina, Perieți, Obârșia, Gostavățu, Ianca, Brebeni, Valea Mare, Rotunda, Movileni, Bobicești, Morunglav, Vitomirești, Dobrosloveni, Sprâncenata, Pleșoiu, Izvoarele.

Beneficiarii vor asigura întreţinere şi staţii de încărcare.
„La finalizarea perioadei de implementare a proiectului, dreptul de proprietate asupra bunurilor achiziționate va fi transferat, cu titlu gratuit, fiecărei Primării. Împreună, ne concentrăm eforturile spre un mediu mai curat și un viitor mai bun pentru tinerii noștri”, mai spune preşedintele CJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.