Acasă Actualitate ALRO a inaugurat o investiție de 11 milioane USD în instalația de...

ALRO a inaugurat o investiție de 11 milioane USD în instalația de reciclare ecologică

42

• Capacitatea de reciclare a Companiei crește cu 60.000 tone pe an, în urmă instalării a două cuptoare cu dublă camera, a unui cuptor de menținere și a instalației aferente de captare și tratare a gazelor arse;

• ALRO își continuă programul de reducere a consumului specific de energie electrică și de gaze naturale, crescând, în același timp, sustenabilitatea afacerii sale;

• Tehnologia de ultima generație va avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra mediului, mențînând emisiile ALRO sub cotele aprobate la nivelul UE.

Slatina, 29 iunie 2023 – ALRO S.A. (BVB: ALR, „Compania” sau „ALRO”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, a inaugurat o investiție de 11 milioane USD în tehnologie și protecția mediului la unitatea să de Eco-Reciclare din Slatina. Compania a instalat două cuptoare cu dublă camera, un cuptor de menținere și instalația aferentă de captare și tratare a gazelor arse.

„Deși mediul de afaceri, foarte provocator, ne-a forțat să ne adaptăm planurile de dezvoltare pentru a ne menține poziția pe piață internațională, o direcție strategică a rămas neschimbată, și anume angajamentul nostru de a crește eficientă și de a reduce consumurile totale, iar investiția în Instalația de Reciclare Ecologică sprijină aceste planuri”, a declarat Marian NĂSTASE, Președintele Consiliului de Administrație al ALRO. „Suntem hotărâți să ne continuăm eforturile pentru a diversifică portofoliul de produse, a crește eficientă și a reduce amprenta asupra mediului”.

În 2013, ALRO a pus în funcțiune Instalația de Reciclare Ecologică (etapă I), constând dintr-un cuptor cu dublă camera, un cuptor cu inducție, un cuptor de menținere și stația de captare și tratare a gazelor aferentă, având că scop furnizarea unei părți din aluminiul lichid din surse alternative, înlocuind parțial aluminiul produs prin electroliza. Consumul specific de energie electrică al procesului de reciclare a deșeurilor din aluminiu este cu 95% mai mic decât cel înregistrat pentru producția de aluminiu electrolitic, ceea ce are un impact pozitiv asupra costurilor totale de producție. De asemenea, aluminiul poate fi reciclat la infinit fără a-și pierde proprietățile, ceea ce îl face un metal ideal pentru economia circulară și cu emisii reduse de carbon.

Urmând această strategie, la sfârșitul anului 2023 capacitatea de reciclare a Companiei urmează să fie mărită cu circa 60.000 tpa, în urmă instalării a două cuptoare cu dublă camera, un cuptor de menținere și instalația aferentă de captare și tratare a gazelor arse (etapă ÎI). Proiectul reprezintă prima etapă de dezvoltare a Instalației de Reciclare Ecologică și va susține decizia strategică a ALRO de a reduce dependență de alimentarea cu energie electrică și de a crește producția cu valoare adăugată.

Că urmare a acestor investiții, ALRO face un pas important într-o lume cu emisii scăzute, deoarece compania a crescut constant capacitatea de reciclare a deșeurilor de aluminiu, iar în curând va ajunge la 100.000 tone pe an deșeuri solide din aluminiu reciclate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.