Acasă Fără categorie O victorie a deputatului Gigel Ştirbu. Combaterea „turismului electoral”

O victorie a deputatului Gigel Ştirbu. Combaterea „turismului electoral”

29

Proiectul iniţiat de deputatul Gigel Ştirbu: „Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii privind evidenţa persoanelor şi actele de identitate ale cetăţenilor români”, a fost adoptat de Camera Deputaților, for decizional,

Iniţiatorul explică faptul că în trecut au existat cazuri în care mai mulți cetățeni își făceau viză de flotant cu doar câteva zile înainte de alegeri, iar într-o locuință erau înregistrați sute sau chiar mii de flotanți, făcând posibil fenomenul ,,turismului electoral”. Prin legea votată astăzi, se reduce riscul ca astfel de practici să se mai repete.
„Astfel, la înscrierea reşedinţei, găzduitorul va completa o declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă dacă la respectiva adresă au reşedinţa persoane care nu aparţin aceleiaşi familii. De asemenea, în situaţiile în care se înregistrează cereri pentru stabilirea reşedinţei, solicitantul va declara, pe propria răspundere, că locuieşte în respectiva locaţie mai mult de 15 zile pe lună”, se arată într-o postare de pe pagina PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.