Acasă Actualitate 26 iunie 2023. Ziua Drapelului Naţional, la Slatina

26 iunie 2023. Ziua Drapelului Naţional, la Slatina

23

Într-un cadru restrâns, cu un cer înnorat, pe platoul din faţa sediului Prefecturii Olt, a avut loc ceremonia dedicată Zilei Naţionale a Drapelului României, la care au participat: prefectul judeţului, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, viceprimarul Slatinei, şefi ai instituţiilor MAI şi câţiva directori de deconcentrate.
Marţi, 26 iunie a.c. ceremonia a debutat cu intonarea imnului de stat. După aceste momente, un serviciu religios a fost susţinut de un sobor de preoţi, care au sfinţit drapelul ce apoi a fost înălţat pe catarg în timp ce se intona imnul de stat. Evenimentul s-a încheiat cu o paradă a gârzii de onoare, foarmată din militari de armată, jandarmi şi pompieri.
Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998.
Guvernul provizoriu al Ţării Româneşti a stabilit, prin Decretul nr. 1 din 14/26 iunie 1848, că steagul naţional are trei culori – albastru, galben, roşu, iar pe flamuri este înscrisă deviza „Libertate, Dreptate, Frăţie”. Deşi la început poziţionarea culorilor era pe orizontală, cu albastrul în partea superioară, în scurt timp s-a trecut la dispunerea culorilor pe verticală, în forma cunoscută astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.