Acasă Editorial Deputat de Olt, Florin Barbu, ministru al Agriculturii

Deputat de Olt, Florin Barbu, ministru al Agriculturii

218

Ştirea cu Florin Barbu, deputat PSD de Olt, ministru al Agriculturii, a apărut, la început ca ipoteză, pe la începutul anului. Desemnarea sa ca preşedinte al comisiei de resort din Camera Deputaţilor, seria de gafe ale predecesorului său au susţinut ceea ce a prins contur de marţi, miercuri, când noul ministru a intrat în procedura de numire.
Întâmpinat ostil, după audierile din Parlament, cu întrebări punctuale, care nu ţin de strategia unui proiect politic pentru agricultura României, Florin Barbu are timp, cred, şi capacitate să demonstreze că Agricultura României poate fi reprezentată şi altfel decât a făcut-o la acest nivel Petre Daea, cu ieşirile sale aflate între grotesc şi penibil, în exerciţiul funcţiei de ministru.
Susţinut politic de PSD Olt, cea mai bine structurată organizaţie politică din ţară, cu un ascedent profesional în domeniu, Florin Barbu poate sau, mai degrabă, trebuie să reuşească la Agricultură. Chit că la orizont, pe rază scurtă, se află cea mai mare criză agrară din România. Cea a preţurilor mici la grâu. Cu 80 de bani pe kilogram de grâu, cum se estimează la noua recoltă, mult sub costurile de producţie, mulţi fermieri sunt pe drumul care duce de la insolvenţă la faliment.
Iar cu asemenea criză, anunţată peste o lună, va conta mai puţin dacă Florin Barbu, ministrul Agriculturii, l-a cunoscut pe Darius Vâlcov sau a pronunţat greşit costul subvenţionat de stat în salariul din Agricultură. Dacă va reuşi să comunice direct, corect şi deschis, cu oamenii din domeniu, atunci chiar va primi acel impact pozitiv de apreciere pe care, din ce în ce mai puţin, oameni politici îl iau din mulţime.
Altfel, cu o viziune largă, nu e nici o crimă să apeleze la specialişti în domeniu, Florin Barbu, deputat de Olt, ministru la Agricultură, poate deveni un demnitar înţeles şi respectat. Până atunci, a-i acorda lui Florin Barbu un vot public de încredere ar treui să fie un gest normal. Chit că România nu est o ţară normală…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.