Acasă Actualitate Şase localităţi, peste 2000 de participanţi. Festivalul „Căluşul Oltenesc”, la cea de-a...

Şase localităţi, peste 2000 de participanţi. Festivalul „Căluşul Oltenesc”, la cea de-a treia ediţie

59

La Palatul Copiilor din Slatina a avut loc conferinţa de presă în care a fost prezentat calendarul festivalului „Căluşul Oltenesc”, care va fi organizat în perioada 4 – 11 iunie a.c.

Evenimentul se va desfăşura în şase localităţi din judeţul Olt, după cum urmează:
Dobroteasa – 4 iunie, Tia Mare – 5 iunie, Radomirești –-7 iunie, Poboru – 9 iunie, Vădastra – 10 iunie și Caracal – 11 iunie. În perioada 9 – 11 iunie, municipiul Caracal va fi gazda unei noi ediţii a Festivalului Internațional de Folclor „Călușul Românesc”, care a ajuns la cea de-a 52-a ediție.

„Festivalul Călușul Oltenesc, cea de a treia ediție, un proiect ce se va desfășura în șase centre, finanțat de CJ Olt, prin Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, este un proiect laborios, care mișcă lumea în tot județul, care ne face cinste și onoare, pentru că județul Olt s-a impus ca patrie a călușului. Este cea mai mare concentrare de localități, de vetre ale călușului care sunt recunoscute la nivel național și chiar internațional. Centrul Județean de Cultură și Artă Olt pune la dispoziție o logistică amplă în ceea ce privește mijloacele de transport, gustări pentru copii, personal autorizat de cercetare, Ansamblul Folcloric Doina Oltului, care va susține anumite momente, pune la dispoziție personalul de specialitate din cadrul Școlii Populare de Arte, Secția Arte și Meșteșuguri, care patronează 17 clase de joc popular și implicit, prin experții și maeștrii coregrafi, este parte la acest proiect. Ne bucurăm de aprecierea și colaborarea primarilor și a acestor centre care au un important rol, pentru că sunt co-organizatori”, a declarat Viorel Pintea, directorul Centrului Județean de Cultură și Artă Olt.

La conferinţă au fost prezenţi Ilie Brăileanu, director al Palatului Copiilor Slatina, Nicușor Sîia, primarul comunei Radomirești, Iulian Bărăscu, primarul comunei Poboru, Sorin Rădulescu, primarul comunei Vădastra şi Bogdan Mihuți, directorul Centrului Cultural „Radu Șerban” Caracal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.