Acasă Fără categorie Președintele USR, Cătălin Drulă: Peste 100.000 de români cer Guvernului PSD-PNL să...

Președintele USR, Cătălin Drulă: Peste 100.000 de români cer Guvernului PSD-PNL să elimine pensiile speciale

55

Peste 100.000 de români au semnat în cadrul campaniei USR pentru eliminarea pensiilor speciale pe stoppensiispeciale.ro.
Pensiile speciale pot fi eliminate, nu există nicio barieră politică, juridică sau constituțională care să împiedice asta, alta decât voința politică a actualei majorități PSD-PNL, transmite Cătălin Drulă, președintele USR.

„Românii trăiesc din ce în ce mai rău, în timp ce Guvernul PSD-PNL hrănește doar specialii, privilegiații și clientela de partid. Pentru nevoile oamenilor nu există bani, dar pentru pensiile speciale se găsesc întotdeauna. Reforma pensiilor speciale era jalon în PNRR din decembrie anul trecut, dar de luni de zile îi manipulează pe oameni cu promisiuni false”, a declarat Cătălin Drulă, care a solicitat PSD-PNL să țină cont de voința majorității românilor și să elimine pensiile speciale.

USR reamintește că PSD și PNL au trimis deja în Parlament un proiect de lege care nu elimină nicio pensie specială, așa că noile promisiuni ale ministrului Muncii de reformă nu pot fi luate în serios.

„PNRR se încheie în 2026, dar Marius Budăi ne cere să îi credem pe cuvânt că vor respecta un calendar întins pe mulți ani în care s-ar trece încet la contributivitate, prin creșterea vârstei de pensionare și calcularea pensiei pe baza veniturilor din întreaga carieră. Șansele ca să se ajungă la aplicarea integrală a principiului contributivității sunt ZERO, dacă ne uităm doar la cum au procedat cu legea salarizării care nici acum, după 6 ani, nu e aplicată integral pentru cei din învățământ, de exemplu”, declară deputatul USR Cristian Seidler.

UE nu va mai aproba cererile de plată ale României din PNRR, dacă pensiile speciale nu vor fi eliminate, fiind necesară îndeplinirea jalonului 215 din PNRR. România are nevoie de școli moderne, de spitale la standarde europene, de autostrăzi, nu de pensii speciale, de sinecuri și de bani mai mulți pentru privilegiați.
USR a depus în Parlament mai multe legi pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor și primarilor, legi blocate de majoritatea PSD-PNL. USR a depus de asemenea o lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale lucrătorilor Securității, care au făcut poliție politică înainte de 1989, încălcând astfel drepturile omului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.