Acasă Actualitate Bandă nouă de circulație în zona sensului giratoriu din Cartierul Steaua

Bandă nouă de circulație în zona sensului giratoriu din Cartierul Steaua

99

Primăria municipiului Slatina va investi în patru noi proiecte importante. Este vorba despre proiectele votate în şedinţa Consiliului Local Slatina; Reabilitare zona adiacenta strazii Cuza Voda; Amenajare banda de circulatie str. Ec. Teodoroiu – str. Artileriei; Modernizare str. Dealul Viilor – drum infundat; Modernizare str. Sudului.
Cel mai important proiect face referire la amenajarea unei benzi de circulație între străzile Ecaterina Teodoroiu și Artileriei care ar urma să preia traficul auto greu către și dinspre zona industrială a municipiului Slatina.

Investiția are o valoare totală de aproximativ 465.000 de lei, fără TVA, lucrările urmând a fi realizate de angajației Direcției Administrarea Străzilor și Iluminatului Public din cadrul Primăriei Slatina. Aici se vor face modificări în zona sensului giratoriu din Cartierul Steaua care face legătura municipiului cu zona industrială, ieșire spre comuna Brebeni, proiectul urmând a fi gata în termen de șase luni. Înn sens se va realiza o bandă exclusivă pentru efectuarea virajului la dreapta pe strada Artileriei, lucru care va contribui la fluidizarea traficului.

„Amenajare bandă de circulaţie str. Ec. Teodoroiu – str. Artileriei
I. Sistem rutier – frezare, săpătură mecanică, spargere beton, pregătire pat drum, reparaţii cu
balast şi piatră spartă la carosabil, geocompozit antifisură, strat de uzură BA16-4 cm, strat de legatură BAD22.4-6 cm;
II. Trotuare – decapare asfalt, demontare borduri, spargere beton, săpătură, balast 10 cm, beton;
10 cm, mixtura BA8-4cm, borduri mari şi mici noi;
III. Edilitare – ridicare la cotă cămine existente;
IV. Semnalizare rutieră – marcaj rutier longitudinal şi transversal”, se arată în hotărâre.

Celelalte trei obiective de investiții prevăd: reabilitarea zonei adiacente a străzii Cuza Vodă – peste 3,8 milioane de lei, fără TVA, perioada de execuție fiind de un an și șase luni; modernizare strada Dealul Viilor – drum înfundat, cu o valoare de peste 123.000 de lei, fără TVA, care ar trebui să fie gata în trei luni; modernizare strada Sudului – proiect cu o valoare de peste 833.000 de lei, fără TVA, perioada de realizare fiind de jumătate de an. Și aceste trei proiecte vor fi realizate de echipele de muncitori ale DASIP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.