Acasă Actualitate Ceremonie la Slatina. De Mica Unire, Emil Moţ, în horă cu slătinenii

Ceremonie la Slatina. De Mica Unire, Emil Moţ, în horă cu slătinenii

84

Evenimentul dedicat împlinirii a 164 de ani de la Mica Unire a avut loc în jurul statuii lui Cuza, din faţa Magazinului „Oltul”, în prezenţa unui public puţin numeros şi a oficialilor locali şi judeţeni. Vremea a fost vitregă, cu un vânt rece.

Ceremonia a debutat cu intonarea imnului de stat, un serviciu religios şi un mesaj din partea premierului României, citit de prefectului judeţului Olt, Florin Homorean. Apoi, instituţiile şi partidele politice au depus coroane de flori la statuia domnitorului. A urmat o paradă militară, pe acordurile famfarei. La final, slătinenii prezenţi au dat mână cu mână şi s-au unit în hora care de-a lungul timpului a avut scopul de a-i uni pe români. S-au prins în horă şi primarul Slatinei, Emil Moţ.

Dragi slătineni,
În urmă cu 164 de ani, prin Unirea Principatelor Române, Moldova și Țara Românească, românii au decis să iasă de sub povara vremurilor, pentru a edifica o țară mare, frumoasă și prosperă.
🇹🇩Ziua de 24 Ianuarie a rămas în istoria țării noastre drept ziua în care românii au dat dovadă de unitate și solidaritate, în momentul în care au făcut primul pas important în drumul pentru înfăptuirea statului național unitar român.
Am celebrat Mica Unire , printr-o ceremonie de depunere a coroanelor, desfășurată la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în cadrul căreia ne-am arătat respectul și cinstea față de înaintașii noștri care au contribuit la înfăptuirea Unirii Principatelor Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.