Acasă Actualitate Precheziţii de amploare în ţară. La Olt, Slatina şi Brebeni…

Precheziţii de amploare în ţară. La Olt, Slatina şi Brebeni…

162

O amplă acţiune de destructurare a unei grupări infracţionale organizate, care era specializată în „trafic de droguri, trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, criminalitate informatică, și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave”, a fost desfăşurată în dimineaţa zilei de miercuri, 19 octombrie a.c., de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, au efectuat miercuri dimineață, 19 octombrie, o acţiune în județele Neamț, Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea și Municipiul București, într-un dosar de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave.

Conform unui comunicat de presă emis de DIICOT, au fost efectuate 34 acțiuni operative pe linia combaterii traficului de droguri, urmând a fi puse în executare: 193 mandate de percheziție domiciliară și 236 mandate de aducere; 13 acțiuni operative pe linia combaterii traficului de persoane și minori și a pornografiei infantile, urmând a fi puse în executare: 51 mandate de percheziție domiciliară și 76 mandate de aducere; 4 acțiuni operative pe linia combaterii criminalității informatice, urmând a fi puse în executare: 16 mandate de percheziție domiciliară și 24 mandate de aducere; 3 acțiuni operative pe linia combaterii macrocriminalității economico-financiare, urmând a fi puse în executare: 67 mandate de percheziție domiciliară și 74 mandate de aducere. La Olt, în localităţile Slatina şi Brebeni, s-au desfăşuat percheziţii. În Slatina s-au efectuat la două societăţi comerciale .

„Perchezițiile efectuate la data de 19.10.2022 au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată și a altor persoane implicate în activități infracționale asociate criminalității organizate, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor.
Nu în ultimul rând, acțiunile vizează crearea unui climat optim de siguranță al cetățenilor precum și protecția victimelor infracțiunilor.
În acest sens, menționăm și că, în primele 9 luni ale acestui an, au fost întocmite 1162 de rechizitorii și au fost încheiate 311 acorduri de recunoaștere a vinovăției, fiind trimiși în fața instanței 3219 inculpați, dintre care 1229 în stare de arest preventiv. Totodată, au fost întocmite 143 de rechizitorii și acorduri de recunoaștere a vinovăției în care s-a reținut infracțiunea de constituirea unui grup infracțional organizat, alături de alte infracțiuni de competența DIICOT, fiind trimiși în judecată 907 inculpați, dintre care 431 în stare de arest preventiv”, se arată în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.