Acasă Actualitate Liviu Voiculescu: „Asigurarea funcţionării şcolilor este o preocupare majoră a Guvernului României”

Liviu Voiculescu: „Asigurarea funcţionării şcolilor este o preocupare majoră a Guvernului României”

15

„Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse şcolare şi de extinderea programului „Masa Caldă”, asigurarea funcţionării şcolilor este o preocupare majoră a Guvernului României.
În acest sens, în contextul crizei energetice și a previziunilor sumbre pentru consumul de energie din perioada sezonului rece, Guvernul României garantează că vor fi asigurate condiţii optime de funcţionare a şcolilor în perioada rece, asigurând plata diferenţelor de preţ pentru orice eventuală fluctuaţie a costului la energie.
De altfel, proiectul Legii educaţiei „România Educată” prevede creşterea de patru ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din unitățile de învățământ, din care se acoperă cheltuielile cu energia. Prin urmare, orice demers privind reducerea temperaturii ambientale în unitățile de învățământ contravine dreptului la educație”, scrie senatorul Liviu Voiculescu pe pagina sa de socializare.

De asemenea, senatorul mai spune că guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ionel Ciucă a lansat primul apel de atragere de fonduri pentru înființarea de centre de colectare separată prin aport voluntar din PNRR.
„Astfel, ajutăm primăriile să-și extindă infrastructura de colectare separată și să-și îmbunătățească ratele de reciclare.
Cetățenii vor putea preda în aceste centre deșeuri voluminoase, inclusiv anvelope sau mobilier uzat, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri din construcții și demolări.
Alocarea financiară acordată prin PNRR pentru lucrările destinate înființării de centre de colectare cu aport voluntar este de 587.860.000 Euro, din care 135.660.000 euro reprezintă alocare financiară suplimentară de 30% din sumele alocate prin PNRR investiției.
Ţinta propusă este construirea şi operaţionalizarea a 565 de centre de colectare cu aport voluntar până la jumătatea anului 2026.”, spune senatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.