Acasă Actualitate Adrian Chesnoiu: „Am susținut permanent nevoia de armonizare a programei școlare la...

Adrian Chesnoiu: „Am susținut permanent nevoia de armonizare a programei școlare la realitatea din teren”

37

Deputatul Adrian Chesnoiu spune că agricultura este domeniul cu un uriaș potențial de dezvoltare, iar progresul presupune o pregătire a viitorilor angajați sau profesioniști adaptată la nevoile pieței.
„Am susținut permanent nevoia de armonizare a programei școlare la realitatea din teren și investiția în infrastructură la nivelul liceelor agricole și a universităților de profil.
Parteneriatul dintre Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Educației Naționale trebuie să fie continuat și să devină funcțional, astfel încât obiectivele urmărite să devină realitate, iar o schimbare pozitivă în educarea viitorilor absolvenți din domeniul agricol să conducă la creșterea rentabilității activității agricole.
Agricultura este domeniul cu cel mai mare grad de nepotrivire în ceea ce privește alegerea studiilor și locul de muncă, procentul e de 60%, potrivit unei analize Eurostat (știre Digi24).
Printre statele europene, România este țara cu cei mai mulți tineri care profesează în alte domenii decât cele în care s-au specializat, conform unei analize Eurostat. O explicație, spun specialiștii, este aceea că sistemul de învățământ nu ține pasul cu nevoile angajatorilor”, spune acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.