Acasă Editorial Cum a câştigat PSD alegerile la Olt în 2024!

Cum a câştigat PSD alegerile la Olt în 2024!

397

Iniţial, mă pregătisem să scriu despre prezenţa neînţeleasă a primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, în fotografiile de la evenimentul adminsitrativ de acum câteva zile, când premierul Ciucă şi ministrul Transporturilor, Grindeanu, alături de oficiali ai Oltului, au vizitat partea reuşită a finalului de etapă de pe şantierul Expresului Craiova-Piteşti.
Doamna nu a avut nicio treabă cu zona adiacentă judeţului Olt. Pe teritoriul Doljului e jale mare! Un constructor italian, îngăduit de stat, e rămas mult în urmă cu lucrările. Dar, să o lăsăm pe devoratoarea de imagine publică în zona penibilului şi al problemelor sale cu lacustra Craiova, acolo unde, când plouă, aşa cum se întâmpla pe vremuri, oraşul e o baltă urât mirositoare.
E vorba, în cele ce urmează, despre cum a câştigat PSD alegerile la Olt în 2024. În primul rând, cetăţeanul votant va vedea Balşul şi Slatina că au centuri ocolitoare, făcute pe vremea stângii de la Olt. Dacă vor şti comunicatorii să explice şi implicarea PSD în politicile de la Centru, pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici în urmă cu ani, pentru DEx12, cu atât mai bine.
Avem în completare cel mai amplu proiect de… urbanizare al Oltului, pe paginile ziarelor locale, în conţinutul documentului oficial. E vorba de cele 154 de proiecte aprobate prin fonduri guvernamentale pentru Olt. Sunt mai mult decât idei de promovare, reprezintă date concrete bazate pe nevoi ale comunităţii, cât şi pe oportunităţi financiare. Avem aici reţele de apă, canalizare, drumuri, poduri, cam ceea ce este nevoie în Olt pentru a recupera decalajul rural-urban, cât şi ceva din diferenţa din infrastructura Ardealului legat mai devreme pe drumul dezvoltării locale. Proiectele Oltului sunt defalcate pe www.ziaruldeolt.ro, unde găsiţi o enumerare oportună şi indicatorii de rigoare.
Practic, după realizarea efectivă a acestor investiţii, Oltul va arăta altfel. Chit că va mai fi mult de lucru. Dar, în esenţă, avem cel mai mare proiect din istoria unui judeţ unde, nici înainte de 1989, nu s-a profitat de conjunctura politică a acelor timpuri. Iar astfel de investiţii cântăresc atunci când avem oferte electorale puse faţă în faţă.
Poate doar un glonţ tras în propriul picior să destabilizeze entitatea pesedistă de la Olt Însă, aşa ceva e imposibil, în condiţiile în care cronicarul rândurilor de faţă nu găseşte fisuri în monolit.
Pe cale de consecinţă, alegerile lor, în ansamblul lor, sunt astăzi câştigate de PSD Olt. Cu majoritatea primarilor în funcţie, cu acele corecţii punctuale, ce se vor face în locurile unde va fi nevoie de o schimbare a candidatului.
Însă, chiar şi aşa, prin bună corelare dintre nevoia locală/judeţeană şi decidenţii de la Bucureşti, Oltul are astăzi confirmat, cu aproape doi ani înainte de alegeri, un câştigător al votului politic.
Rândurile de mai sus nu sunt un îndemn la vot, reprezintă doar o stare de fapt. Nu au urmărit nicio latură empatică. Sunt, pur şi simplu, reflecarea corectă a realităţii politice dintr-un iulie de an 2022. Complicat prin crizele majore, dar simplu prin abordarea ajunsă la final.

1 COMENTARIU

 1. Ba da, domnule Alin Dorobantu…
  Sunt un indemn la vot….Dar nu neaparat pentru PSD Olt….
  Ci indemnul de a iesi la vot cat mai multi cetateni pentru a da girul unei noi administratii la Slatina si in Olt: a decentei, cinstei si implicarii profunde in adevaratele probleme , de zi cu zi, ale cetatenilor.
  Cu ce ma bucura Esplanada daramata si refacuta cu cateva milioane de euro in bataie de joc?
  Cu ce ma bucura mormanul de fiare din fata fostului,,Oltul,,?
  Cu ce ma bucura asfaltul de c….t aruncat in bataie de joc pe str. Vintila Voda care ne amaraste viata si asa destul de grea?
  Cu ce ma bucura dezastrul zilnic al onoarei ,,elitei,, PSD care se prabuseste vazand cu ochii(fie natural, prin decese…fie pe la DNA, parchete-si ce va urma)?
  Noi, cetenii, ne punem speranta mereu intr-o schimbare…o schimbare a mentalitatii conducatorilor ALESI DE NOI! CARE SA NU CONFUNDE BANUL PUBLIC CU PUSCULITA PROPRIE SI PRIETENII CU GASCA DE FURAT BANI PUBLICI!
  Noua administartie trebuie sa raspunda nevilor presante ale vietii cotidiene: spital, scoala, sanatate, educatie, …CIVILIZATIE!!!
  NU HOTIE, NESIMTIRE, SI BATAIE DE JOC!
  Cu acestea PSD nu va mai castiga alegerile din anul 2024…
  Personal nu voi vota PSD NICIODATA…Nu este un indemn la vot ci un punct de vedere personal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.