Acasă Actualitate Piatra Olt. „Culture Green”, un nou workshop

Piatra Olt. „Culture Green”, un nou workshop

47

„Culture Green” reprezintă cooperarea culturală dintre oraşele Piatra-Olt şi Vtratsa, din Bulgaria. O etapă a acestui proiect o reprezintă organizarea de workshop-uri în cele două oraşe. În partea românească, la Piatra-Olt, oraş condus de tânărul primar Nicuşor Rada, a fost organizat, începând de joi, 14 aprilie a.c., un workshop lângă sala de sport a oraşului.
Un al doilea workshop realizat în cadrul proiectului „Culture Green” se va desfășura de miercuri, 29 iunie, până vineri, 1 iulie, în intervalul orar 10:00-18:00.
„Lecții demonstrative despre olărit, împletituri de răchită, prelucrarea lemnului, țesutul portului popular, cojocărit, ateliere de ceramică sau pictură pe sticlă, pot fi văzute în locația obișnuită, din fața Sălii de Sport.
Proiectul Culture Green este posibil grație accesării fondurilor nerambursabile prevazute în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria și prevede, pe lângă aceste activități dedicate păstrării meșteșugurilor tradiționale, reabilitarea și dotarea Centrului Cultural Multifuncțional și organizarea unui festival cultural artistic”, spun reprezentanţii primăriei.

Articolul precedentPrimarul Emil Moţ îi invită pe slătineni la trei zile de sărbătoare – VIDEO
Articolul următorFlorin Barbu: „Investim în energia verde, dar facem și agricultură”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here