Acasă Administrație Echitate pentru comunele mici din România. Ce spune Marius Oprescu…

Echitate pentru comunele mici din România. Ce spune Marius Oprescu…

122
Se intră în numărătoarea inversă până la finalizarea listei cu sumele solicitate de autoritățile locale, din programul Anghel Saligny, susținut de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
Aici este vorba de cel mai mare program guvernamental, prin care vor fi alocate sume către primăriile din România, pentru realizarea unor investiții în pachetul principal de utilități publice: apă, canal, modernizări de drumuri, rețele de gaze naturale.
După depunerea solicitărilor, centralizarea a fost făcută la ministerul de resort. Numai la nivelul Oltului, potrivit listei de debut, sumele alocate sunt de 1.601.045.200 lei. O valoare ce a adus Oltul pe locul 2 la nivel de țară, vorbind de sumele alocate.
Așteptările sunt multe, dar orizontul este promițător și pentru localitățile sub două mii de locuitori, acolo unde, până acum, funcționa un criteriu de neeligibilitate în acest context pentru lucrările de canalizare. Acesta a fost eliminat, spune președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu: „(…) În cadrul ministerului au avut loc modificări la program, astfel încât să nu treacă doar un număr de proiecte foarte mari, cât să ajungă bani pentru cât mai multe localități. Au dispărut anumite reguli, una dintre ele fiind aceea că localitățile sub două mii de locuitori să fie și ele eligibile pentru investițiile în canalizare”.
Această situație vine în sprijinul multor primării din Olt unde, până acum, potrivit vechiului criteriu, nu s-a putut lucra în realizarea investiției de canalizare, tocmai pe acest motiv. Lista finală a proiectelor validate prin Anghel Saligny va fi publicată în aproximativ o lună, potrivit declarației președintelui CJ Olt, Marius Oprescu. Corecțiile finale nu vor afecta fondul proiectului…
„(…) Au început evaluările după noile reguli. Vedem cum se încadrează fiecare localitate și în perioada următoare vom avea și lista finală”, a adăugat Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.