Acasă Actualitate Noutăţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

Noutăţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

239

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, Angela Nicolae, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, alături de Florin Popa, directorul medical al unităţii medicale şi noul purtător de cuvânt, Emilian Postelnicu, medic primar UPU, au prezentat noutăţile din cadrul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ.

Astfel, managerul a punctat faptul că Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a trecut cu brio prin perioada de pandemie, însa activitatea nu se relaxează, pentru că la spital se prezintă
tot mai mulți pacienți cu diverse probleme medicale. Deficitul de medici este mai ales la specialitățile căutate de mulți în clinicile medicale private, iar medicii sunt nevoiţi să facă şi peste şapte gărzi pe lună.
„Există deficit de medici pe anumite secții, ne chinuim să găsim medici specialiști sau rezidenți de ultim an pe Cardiologie, Radiologie, Nefrologie. La noi este foarte mult de muncă, îi înțeleg și încercăm să-i sprijinim pe colegii de la Radiologie care au ajuns la opt-nouă gărzi pe lună, într-o gardă se fac și 80 de ecografii, 70 de radiografii și 30 de CT-uri. Este un volum de muncă foarte mare”, a spus directorul medical.

Corpuri de clădire reabilitate
Sunt în derulare noi proiecte de modernozare şi reabilitare a corpurilor de clădiri ale spitalului. La ora actuală, stadiul lucrărilor de la pavilionul Medicală este de 50%:
„Pavilionul Medicală beneficiază de un proiect de investiţii în valoare de aproximativ 8 milioane de lei, cu finanţare din bugetul judeţului Olt. Proiectul este în derulare, iar stadiul de execuţie a lucrărilor este de 50%. Au fost finalizate etajele patru şi cinci, urmând 3, 2, 1 şi parter, plus montarea unui lift exterior. Această clădire a suferit cel mai mult, în perioada pandemiei, dacă putem spune aşa. Lucrările au fost stopate complet, nu s-a lucrat deloc în cei doi ani, pentru că aşa cum bine ştiţi, în acea clădire am relocat Secţia de Boli Infecţioase şi acolo au fost trataţi, în primele trei valuri, pacienţii COVID. Ulterior, în valul patru, le-am alocat şi întreg Pavilionul Infecţioase”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.