Acasă Actualitate Centenar la Văleni. Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, 100 de ani...

Centenar la Văleni. Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, 100 de ani în zi de hram

71

Sâmbătă, 21 mai, în ziua prăznuirii Sfinţilor împăraţi Constantin şi Elena, comuna Văleni a purtat straie de sărbătoare. S-au împlinit 100 de ani de la construirea bisericii care poartă hramul împăraţilor.
La slujba de hram al luat parte primarul Ion Şofaru şi fii ai satului. Sfânta liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi format şi părintele Bogdan Cuprinsu – Parohia Văleni II (Văleni – Popești)
părintele Tudor Constantin Parohia Văleni I (Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena), părintele Tecuceanu Ilie – pensionar (Parohia Văleni I) şi profesorul- teolog Alin Bolboaşă Şofaru.

Biserica a fost ridicată între anii 1904-1924, susţinerea financiară venind di partea boierului Constantin Colibăşanu, un om din Mehedinţi dar care avea moşii în zonă. De altfel, mormântul său se află chiar în interiorul bisericii. Mai trebuie reţinut că pentru construcţie au fost aduşi meşteri din Italia, biserica fiind construită după stilul unei alte biserici din localitatea Biarritz, Franţa, iar astăzi este o capodoperă a judeţului Olt.

Articolul precedentAcademia de Fotbal Răzvan Raț – campioana județului Olt la Grupa 2011
Articolul următorPrietenii prietenilor lui Hristos…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here