Acasă Actualitate Adrian Chesnoiu: „Vom continua şi în perioada următoare să acordăm sprijin susţinut...

Adrian Chesnoiu: „Vom continua şi în perioada următoare să acordăm sprijin susţinut fermierilor noştri”

16

Ministrul Agriculturii, deputatul Adrian Chesnoiu, anunţă că Executivul a aprobat acordarea unei sume considerabile pentru fermierii din sectorul zootehnic, plus alte măsuri ajutătoare:
„Am aprobat în Guvern acordarea a 454 de milioane de lei fermierilor din sectorul zootehnic, în baza cadrului temporar pentru sprijinul COVID, pentru a compensa o parte din pierderile pe care aceștia le-au înregistrat în ultimii doi ani, din cauza restricțiilor sanitare și perturbării lanțurilor de aprovizionare.
Alocăm peste 170 de milioane de lei crescătorilor de bovine, aproximativ 168 de milioane de lei fermierilor din sectorul suinelor și 116 milioane pentru cei din sectorul avicol. Această schemă de ajutor de stat este complementară măsurilor de sprijin pe care le-am implementat pentru redresarea zootehniei românești.
De la începutul anului am plătit din bugetul de stat peste 1,3 miliarde de lei ajutoare către fermierii români. Vom continua şi în perioada următoare să acordăm sprijin susţinut fermierilor noştri, pentru a ne asigura că nu vor exista sincope în derularea activității lor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.