Acasă Actualitate Siminica Mirea: „Insistențele Partidului Social Democrat au dat roade!”

Siminica Mirea: „Insistențele Partidului Social Democrat au dat roade!”

36

Senatorul Siminica Mirea declară că toate eforturile PSD constituite în solicitări și apeluri publice repetate, și-au găsit finalizarea în decizia Comisiei Europene de a permite statelor membre să extindă ajutoarele de stat sau compensațiile pentru daunele suferite de companii, în vremurile pline de încercări pe care le trăim.

„Pe 15 martie, la reuniunea Ecofin, a avut loc ultima solicitare de notorietate din partea noastră, către Comisia Europeană, fiind adresată ministrului de Finanțe.
În urmă cu puțin timp, pe 28 februarie, președintele PSD, a solicitat, la discuția cu președintele Consiliului Național al Austriei, instituirea unui mecanism de asistență pentru statele care se învecinează cu Ucraina.
Astfel, statele UE, potrivit noului cadru permis de Comisia Europeană, pot: să acorde ajutoare cu un cuantum limitat întreprinderilor afectate de criza actuală sau de sancțiunile aferente; să se asigure că întreprinderile dispun în continuare de lichidități suficiente și să despăgubească întreprinderile pentru costurile suplimentare suportate ca urmare a prețurilor ridicate la gaz și energie”, SPUNE SENATORUL.

„Partidul Social Democrat nu se dezice de cele spuse și vine în sprijinul românilor, făcând astfel ce a promis atunci când a intrat la guvernare! Luând în considerare criza economică, provocată de pandemie, explozia prețurilor din domeniul energiei și războiul din Ucraina, ministrul PSD al Sănătății a găsit soluții pentru a sprijini bolnavii.
Astfel, la propunerea acestuia, Guvernul a decis introducerea pe lista de medicamente gratuite și compensate, începând cu data de 1 Aprilie, a 34 de noi denumiri comune, internaționale destinate tratamentului bolnavilor cu afecțiuni pulmonare cronice, cancer, scleroza multipla, diabet și alte boli. Rămânem aceeași oameni, iar orice demers care vine în sprijinul românilor va fi prioritar!”, mai spune senatorul într-o altă postare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.