Acasă Actualitate Jandarmeria Română, 172 de ani de la înfiinţare. Activităţi social-culturale

Jandarmeria Română, 172 de ani de la înfiinţare. Activităţi social-culturale

36

Duminică, 3 aprilie, Jandarmeria Română împlineşte 172 de ani de la înființare şi, cu această ocazia, Jandarmeria Olt va organiza o serie de acţiuni social-culturale.

Miercuri, 30 martie a.c., ora 11:00, la Muzeul Județean Olt se va organiza un vernisaj pentru celebrarea a 172 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române în colaborare cu Muzeul Județean Olt și Centrul Județean de Cultură și Artă Olt.
În incinta muzeului vor fi expuse lucrările realizate de copiii Centrului Județean de Cultură și Artă Olt (pictură și fotografie).

Pe 1 aprilie, începând cu ora 11:00, în sala de festivități a Centrului de Formare și Perfecționare a Polițiștilor „Nicolae Golescu” Slatina va avea loc ședința omagială dedicată Zilei Jandarmeriei Române.
Vor fi invitați să participe la activitate reprezentanți ai instituțiilor și autorităților publice cu care cooperăm și colaborăm, precum și foștii inspectori șefi ai unității.

Duminică, 03 aprilie a.c., în Parcul Tineretului din Municipiul Slatina se vor desfășura mai multe activități: prezentare de tehnică și mijloace de protecție și intervenție, autospeciale din dotarea Jandarmeriei Olt, precum și câinii de serviciu.
„Abilitățile colegilor noștri vor fi testate prin parcurgerea unui traseu cu obstacole, contratimp.
Totodată, copiilor și celor care doresc să parcurgă traseul, le va fi prezentat fiecare element pe care îl vor întâlni pe pistă și, împreună cu jandarmii, pot experimenta un antrenament specific pregătirii de specialitate, acesta fiind necompetitiv.
O altă provocare pentru cei prezenți în Parcul Tineretului va fi Challenge accepted. Proba constă în alegerea și desfășurarea în comun a unui exercițiu (jandarmi vs tineri/copii).”, se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.