Acasă Actualitate Liviu Voiculescu: „Consumatorii casnici de gaze și producătorii de energie termică pentru...

Liviu Voiculescu: „Consumatorii casnici de gaze și producătorii de energie termică pentru populație vor plăti un preț stabilit de stat”

46

Senatorul Liviu Voiculescu informEază că, în contextul crizei energetice provocată de liberalizarea prețurilor la gaz și energie electrică care a dus la costuri uriașe pe facturi, guvernul României are în vedere ca, începând cu 1 aprilie, să intre în funcţiune o nouă schemă de ajutor pentru români la preţul energiei electrice şi a gazelor naturale.
„Este vorba despre prelungirea măsurii plafonării prețurilor la energie până la sfârșitul lunii martie, anul viitor. Potrivit proiectului de ordonanță de urgență, timp de un an de zile, în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023, consumatorii casnici de gaze și producătorii de energie termică pentru populație vor plăti un preț stabilit de stat. Gazele de care au nevoie furnizorii pentru consumatori vor proveni exclusiv din producția internă curentă și din gaz înmagazinat, iar facturile consumatorilor casnici vor depinde de nivelul prețului impus de stat producătorilor interni”, spune acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.