Acasă Administrație Slatina verde. Primele autobuze 100% electrice, date în funcţiune

Slatina verde. Primele autobuze 100% electrice, date în funcţiune

100

În curtea Loctrans, firma de transport local, condusă de Adrian Pop, a avut loc prezentarea primelor şase autobuze 100% electrice, care vor înlocui vechile autobuze pe care le cunoşteau slătinenii. Acestea sunt mult mai confortabile, dispun de climatizare şi de supraveghere video. Şi, în curând, vor beneficia şi de wi-fi. La eveniment au participat primarul Slatinei, Emil Moţ, şi viceprimarii Gigi Vîlceleanu şi Alex Berechet. Primarul reşedinţei de judeţ s-a arătat mulţumit de noile achiziţii şi a anunţat că, până la 1 decembrie, vor sosi şi celelalte autobuze din întreg lotul de 18. Investiţia în transportul public este o primisiune onorată a edilului-şef, care s-a concretizat în aceste zile, deoarece autobuzele se află deja pe traseu. În ceea ce înseamnă planul de mobilitate urbană, acesta nu este singurul proiect.

„În calitate de Primar al municipiului Slatina, continui să prioritizez obiectivele ce contribuie la creșterea nivelului calității vieții locuitorilor orașului nostru. Astăzi am introdus în traseu şase din cele 10 autobuze electrice de tip KARSAN.
Menționez faptul că fiecare dintre aceste autobuze ecologice este dotat cu 32 de locuri pasageri plus cel al șoferului, cu o capacitate de 80 de persoane și o rezistență la temperaturi între -25 și +45 de grade.
Un alt obiectiv al prezentului proiect este acela de reducere a cantităților de CO2 și emisii poluante în atmosferă, și implicit reducerea numărului de autoturisme în trafic prin creșterea numărului de persoane care utilizează transportul în comun, aspect ce va impacta semnificativ fluidizarea traficului rutier.
Reamintesc faptul că livrarea și predarea autobuzelor și a stațiilor de încărcare a început cu luna decembrie 2021, câte 2 bucăți lunar, timp de 5 luni consecutive.
În data de 17.03.2022 vor fi predate alte 2 autobuze, iar livrarea următoarelor 10 autobuze electrice (2 de tip KARSAN și 8 de tip SOR) se va realiza etapizat în funcție de fluxul de producție”, spune primarul Emil Moţ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.