Acasă Actualitate Costinel Iosif Niță, pilotul MiG-21 LanceR, care s-a prăbuşit în judeţul Constanţa,...

Costinel Iosif Niță, pilotul MiG-21 LanceR, care s-a prăbuşit în judeţul Constanţa, era din Caracal

257

Miercuri seară, o aeronava MiG-21 LanceR s-a prăbușit în apropiere de localitatea Cogealac, din judeţul Constanţa, într-o zonă nelocuită, făcea parte dintr-o formație de două avioane care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei.
Legătura radio a turnului de control cu aeronava prăbușită a fost pierdută la ora 20.00, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei.
Toate aeronavele de tipul celor implicate în catastrofele aviatice din seara zilei de 2 martie, MiG-21 LanceR, respectiv IAR 330 Puma, au fost consemnate la sol până la elucidarea cauzelor producerii prăbușirilor.

Căpitanul Costinel Iosif Niță, pilotul MiG-21 LanceR care s-a prăbuşit în localitatea Cogealac, era din Caracal, avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR.

Pe o reţea de socializare, o prietenă bună a lăsat un mesaj emoţionant. Este una dintre persoanele care l-a văzut în viaţă pe 1 martie, când a primit un mărţişot de la el:

„Cer albastru in rai sufletul meu!
Am crescut împreuna, mi-ai fost alături în multe din cele mai dificile momente ale vieții, ai fost ca un frate mai mare.
Aseara ai venit sa îmi aduci marţişor nici prin cele mai urâte vise nu mi-am imaginat că azi tu o să fii cel care pilotează avionul ăla nenorocit.
Te iubim infinit şi vei rămâne mereu în sufletele noastre.
E una din cele mai urâte zile dim viaţa mea, s-a rupt o parte din mine, din sufletul meu!”, scrie aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.