Acasă Actualitate Polițiștii olteni, activități educativ-preventive în şcolile din judeţ

Polițiștii olteni, activități educativ-preventive în şcolile din judeţ

257

În perioada 26 ianuarie – 24 februarie 2022, poliţiştii olteni, din cadrul Biroului Siguranță Școlară Olt, sunt prezenți printre elevii din şcolile județulului Olt, pentru desfășurarea de activități educativ-preventive. Poliţiştii îşi propun să promoveze ideea de educare a copiilor în armonie, solidaritate și respect, în contextul celebrării zilei de 30 ianuarie – Ziua Internațională pentru nonviolență în școală, al cărei mesaj trebuie să dureze și să se manifeste în fiecare zi.

Astfel, până în prezent, conform comunicatului de presă, polițiștii au fost prezenți în 42 de unități de învățământ, din județul Olt, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, unde au participat peste 1800 de elevi și peste 200 de cadre didactice.

Activitățile au constat în explicarea noţiunii de violenţă în şcoală, care reprezintă orice formă de manifestare a unor comportamente precum:
– exprimare inadecvată sau jignitoare, cum ar fi: poreclire, tachinare, ironizare, imitare, ameninţare, hărţuire;
– bruscare, împingere, lovire, rănire;
– comportament care intră sub incidenţa legii (vandalism – provocarea de stricăciuni cu bună ştiinţă);
– comportament şcolar neadecvat: întârzierea la ore, părăsirea clasei în timpul orei, fumatul în şcoală şi orice alt comportament care contravine flagrant regulamentului şcolar în vigoare.

Prin exemple de situaţii concrete, poliţiştii au dorit să convingă elevii că atitudinea face de cele mai multe ori diferenţa între libertate şi delincvenţă, iar toleranţa şi comunicarea sunt soluţii mult mai eficiente de ieşire dintr-o situaţie problematică.

Transmiterea informaţiilor s-a realizat și sub formă de expunere şi prezentare, iar tinerii au vizionat imagini video educative menite să întărească veridicitatea informaţiilor transmise, în principal sub forma unor recomandări preventive.

În acest sens, prevenirea violenței în unitățile de învățământ, siguranța elevilor și a cadrelor didactice, reprezintă o prioritate pentru polițiștii, în special pentru polițiștii Biroului Siguranță Școlară, care se află permanent alături de elevi și cadre didactice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.