Acasă Editorial Eroarea doamnei Roxana de la Sindicat…

Eroarea doamnei Roxana de la Sindicat…

447
       Se cuvine un scurt preambul: în România, astăzi, nu există mișcare sindicală, ci doar niște grupuri… organizate care deservesc interesele celor ce le conduc, iar o dată la patru ani, în funcție de județ, vin în sprijinul unui partid politic. De obicei, în cele mai multe cazuri, PSD este beneficiarul acestor manipulări ale mulțimii, a se citi membrii de sindicat. Altfel, câteva persoane scoase din producție, plătite din banii cotizanților, și câteva schimburi de experiență, decontate din aceeași sursă, vara la mare, iarna la munte. Periodic, pentru a încasa „pensia mortului”, de vreo două ori pe an, un miting în Piața Victoriei. Câștigă, de pe urma acestuia, parteneriatul liderului, cu firma de publicitate, furnizoare de bannere, fluierice, șepci… Fiecare miting se încheie cu o masă la Km 48. În rest, membrii plătesc cotizațiile de câteva sute de lei pe an pentru a primi bonuri de 50 de lei, de Crăciun și Paște.
Revenim la subiectul propus! Ieri – 29 septembrie 2021, Roxana Dumitrescu, președintele Sanitas OLT declară război, pentru Gazeta Oltului, proiectului de lege propus de ministrul Sănătății, privind noua politică în domeniul sanitar, raportată la coronavirus. Pe scurt: cine nu s-a vaccinat trebuie să prezinte periodic un test anti-covid, pe care să-l plătească din buzunar pentru a putea veni la muncă… Declarații de asalt: personalul nu are bani pentru test, și dacă s-ar face, să plătească spitalul, vaccinarea este opțională, iar oamenii vor rămâne, la sfârșit de lună, fără bani. La final, amenințări tipice: nu rămâne Sanitas-ul la declarații publice, vor urma toate cele. Vă spuneam mai sus: cu fluierice în Piața Victoriei.
Din păcate, declarațiile doamnei Roxana Dumitrescu, așa cum sunt, în integrum, în cuprinsul sursei citate, nu au în conținut nici cel mai mic îndemn spre vaccinare. E linia partidului, hai să nu o mai ascundem sub fraze lungi!
E foarte simplu, și corect până la urmă, firul roșu al proiectului! Atât timp cât se vede că vaccinul e singura metodă de luptă împotriva virusului ucigaș (cu marjele sale), iar tocmai în zona medicală apar astfel de refuzuri greu de justificat față de vaccin, în condițiile în care el se găsește la liber, fără niciun fel de cost, angajatorul public ar trebui să aibă dreptul să selecteze în vederea securizării sanitare în spitalul de stat. Acolo unde astăzi nimeni nu mai vorbește despre infecțiile nosocomiale, alt factor agravant de deces…
Să nu mai ascundem gunoiul sub preș: ultimele focare din Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde este lider, la Sanitas, doamna Roxana, pot să aibă, la bază, și personal nevaccinat, fără a exclude și prezența virusului din afară. Iar când există riscul ca un membru Sanitas, nevaccinat, ajuns la serviciu în postura de multiplicator de virus, să dea unui pacient boala, iar acesta pe fondul unei stări generale precare să moară, nu e cumva ucidere din culpă? Așa cum îndeamnă, indirect, Roxana Dumitrescu, cea care pune mai presus sursa de finanțare a testelor pentru personalul medical nevaccinat…
Sună bine, ca și instrument de gălăgie, poziția/declarația de la Sanitas. Prinde la clubul celor de o gândire împotriva vaccinului, dar un spital nu-și permite să accepte situația unui personal care refuză să se vaccineze. Am spus mai sus „ucidere din culpă” și nu e o exagerare, însă, din păcate, pentru Sanitas, viețile unor oameni contează mai puțin decât cine trebuie să plătească testul antigen. Iar aici, pe seama testului, Roxana Dumitrescu ar trebui să vorbească mai puțin despre impactul contravalorii testului cu salariile din sistem. Sunt mult prea mari față de ceea ce oferă, ca servicii, empatie, profesionalism, în foarte multe cazuri.
Altfel, cu amărăciune, la ce a văzut în Spital, de un an încoace, oameni puternici până ieri, sufocați de covid-ul ucigaș, ambalați inestetic în saci negri de plastic, Roxana Dumitrescu ar fi trebuit să fie cu adevărat o susținătoare a vaccinării, înainte de a fi ecoul din Olt al liderului central al Sanitas!
NA.
Până acum, în România, nu am văzut niciun manager de spital capabil să susțină ideea condiționării vaccinării, a testului plătit din buzunar, în schimbul accesului la locul de muncă într-un spital public. Ține de sânge în instalație…
Sau, ce ar fi ca managerii de spital să publice, pe site-ul instituției, în dreptul fiecărui nume de medic, înscrisul „vaccinat” sau „nevaccinat”! Nu s-ar încălca nicio lege a confidențialității. Iar cine nu vrea, poate să opteze spre un spital privat. Dar acolo nu va merge, pentru că, așa, la mica înțelegere, managementul de acolo a convins, cu vorbă bună, personalul să se vaccineze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.