Acasă Actualitate Gigel Ştirbu, proiect legislativ pentru a stopa „turismul electoral”

Gigel Ştirbu, proiect legislativ pentru a stopa „turismul electoral”

50

Încă din campania electorală pentru parlamentare, deputatul Gigel Ştirbu a pus gând rău celor care îşi fac vize de flotant în pragul alegerilor electorale, distrosrionând astfel rezultatul alegerilor.

„Așa cum am promis, am depus la începutul acestei noi legislaturi inițiativa legislativă pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziții privind evidenta persoanelor şi actele de identitate ale cetățenilor români, în sensul prevenirii ”turismului electoral” și distorsionării rezultatului alegerilor.
Concret, nu mai pot vota pe listele electorale permanente persoanele care și-au stabilit reședința în circumscripția electorală de mai puțin de un an de zile înaintea datei scrutinului. De ce? Pentru că sunt cetățeni care îşi fac viză de flotant cu 3, 4, 5 zile înainte, o săptămână sau cu o lună înainte de ziua alegerilor, apoi, își exercită dreptul constituțional de a vota acolo, iar patru ani de zile nu mai calcă prin acea localitate. Este inadmisibil ca prin votul astfel viciat din localitățile respective, de către cetățenii care nu locuiesc în comunitățile respective, să fie compromise programele de dezvoltare ale localităților! Stop turismului electoral!”, spune deputatul Gigel Ştirbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here